Приведення у відповідність посади/професії у трудовій: як відбувається

Приведення назви посади чи професії у відповідність до Класифікатора професій може провадитись без змін в організації виробництва і праці та відповідно про це не потрібно повідомляти працівника за два місяці.

Скачати зразок довідки про страховий стаж

Електронні трудові книжки: коли чекати нового закону?

Достатньо лише видати відповідний наказ, на підставі якого внести зміни до штатного розпису, трудової книжки працівника, посадової інструкції та доповнення до особового листка з обліку кадрів.

Оскільки, Класифікатор професій не є нормативним актом, а носить лише рекомендаційний характер, рекомендується обов’язково видавати на підприємствах накази, які приводять у відповідність професійні назви робіт.

Також до штатного розпису слід вносити зміни, якщо назва певної посади була записана правильно, але згодом, внаслідок введення змін та доповнень до Класифікатора, зазнала змін.

За матеріалами Держпраці

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Штатний розпис 2024

Окремі форми штатного розпису змінили, кого це стосується, яку форму штатного розпису обрати та як заповнити розглянемо далі у публікації.
152479

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді