Допомога по частковому безробіттю: Чи нараховувати ЄСВ?

Допомога по частковому безробіттю відноситься до інших виплат, що не належать до фонду оплати праці, томувона не є базою нарахування ЄСВ.

НОВІ РАХУНКИ ДЛЯ СПЛАТИ ЄСВ 2020

Допомога по частковому безробіттю: Чи нараховувати ЄСВ?

Роботодавець виплачує працівникам таку допомогу з першого дня скорочення тривалості їх робочого часу у межах строку зупинення діяльності, але не більше 30 календарних днів після завершення карантину, за рахунок коштів ФСС.

В свою чергу базою нарахування ЄСВ є сума нарахованої кожній застрахованій особі заробітної плати за видами виплат, які включають основну та додаткову заробітну плату, інші заохочувальні та компенсаційні виплати

Сама ж допомога по частковому безробіттю відноситься до інших виплат, що не належать до фонду оплати праці, тому вона не є базою нарахування ЄСВ.

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

Податковий розрахунок з ПДФО, ВЗ та ЄСВ

Зарплатний звіт – це об’єднаний звіт з ЄСВ, ПДФО та військового збору. У даній консультації приділимо більше уваги загальним питанням, заповненню основної частини звіту та тих додатків, які стосуються ЄСВ. Також тут можна скачати бланк звіту, його додатків та зразки їх заповнення.
83350

ЄСВ 2024

Граничні розміри ЄСВ у 2024 році двічі змінювалися через збільшення мінімальної зарплати. Це впливає на мінімальний та максимальний розмір ЄСВ у II-IV кварталах 2024 року. Розглянемо, що таке єдиний соціальний внесок, як змінюється ЄСВ у 2024 році та які новації з ЄСВ слід очікувати.
30289

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді