Допомога по частковому безробіттю: Чи нараховувати ЄСВ?

Допомога по частковому безробіттю відноситься до інших виплат, що не належать до фонду оплати праці, томувона не є базою нарахування ЄСВ.

НОВІ РАХУНКИ ДЛЯ СПЛАТИ ЄСВ 2020

Допомога по частковому безробіттю: Чи нараховувати ЄСВ?

Роботодавець виплачує працівникам таку допомогу з першого дня скорочення тривалості їх робочого часу у межах строку зупинення діяльності, але не більше 30 календарних днів після завершення карантину, за рахунок коштів ФСС.

В свою чергу базою нарахування ЄСВ є сума нарахованої кожній застрахованій особі заробітної плати за видами виплат, які включають основну та додаткову заробітну плату, інші заохочувальні та компенсаційні виплати

Сама ж допомога по частковому безробіттю відноситься до інших виплат, що не належать до фонду оплати праці, тому вона не є базою нарахування ЄСВ.

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Класифікатор професій для звіту ЄСВ – Додатку Д5 Податкового розрахунку

На допомогу бухгалтеру поради, як користуватися класифікатором професій при заповненні Додатка Д5 Податкового розрахунку. Дивись приклад оформлення штатного розпису, що містить графи, які корисні для заповнення цього додатку.
18520

ЄСВ 2025

Ставка ЄСВ у 2025 році збережеться на рівні 22 відсотків для працівників без інвалідності. Мінімальний розмір ЄСВ 2025 та максимальний розмір соціального внеску розраховується на базі МЗП. Наводимо граничні розміри ЄСВ у 2025 році.
94

Оподаткування подарунків працівникам

Оподаткування подарунків працівникам – на що слід звернути увагу при оподаткуванні подарунків працівникам і відображенні їх у Додатку 4ДФ Податкового розрахунку. Чи обкладаються новорічні подарунки ПДФО, військовим збором, ЄСВ та ПДВ?
35695

Єдиний рахунок 2024 – переваги та недоліки

Перехід на Єдиний рахунок для сплати податків, зборів та ЄСВ – це добровільний крок. Але зважте: якщо на нього перейти, то до кінця звітного року вже відмовитися буде не можна. Як працює ця дана система – у статті.
6849

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді