Пасажирський транспорт: коли розпочне роботу?

Міністр інфраструктури розповів за яких умов і яким чином відновлюватиметься транспортне сполучення в Україні.

КОРОНАВІРУС: коли потрібна захисна маска

Пасажирський транспорт: коли розпочне роботу?

Головні дві умови для відновлення роботи транспорту — це зниження та стабілізація статистики поширення COVID-19 і мінімальний ризик для здоров’я громадян України.

«Повернення транспорту» планують розпочати з автомобільних перевезень. Тому наше міністерство розробило низку заходів та чіткі, обов’язкові для виконання правила відновлення регулярного пасажирського сполучення для перевізників та пасажирів.

Лише за умови їхнього дотримання перевізники допускатимуться до виконання своїх професійних обов’язків, а пасажири — до автостанцій та салонів транспорту.

Перший етап послаблення карантину:

  • Початок роботи автостанцій та відновлення міських (крім маршрутних таксі) і приміських перевезень в межах одного району, пізніше — внутрішньообласних перевезень
  • Відновлення роботи пасажирської авіації внутрішнього сполучення
  • Відновлення курсування частини приміських поїздів та окремих пасажирських поїздів дальнього сполучення

Якщо епідеміологічна ситуація в Україні буде сприятливою, наступним кроком стане відновлення курсування приміських поїздів та пасажирських поїздів дальнього сполучення.

Під час карантину працюєте у приміщенні установи? Дотримайтеся порад від Держпраці

З міркувань безпеки відновлення роботи поїздів дальнього сполучення відбуватиметься поступово. Розпочнуть роботу ті напрямки, які не мають альтернативи або належать до пріоритетних маршрутів (нічні експреси, потяги Інтерсіті+). Усього це 42 пари поїздів у західному, південному, дніпровському та східному напрямках.

В межах першого етапу послаблення карантину відбудеться відновлення авіації поки що внутрішнього сполучення. Основними чинниками цього повинні стати попит на внутрішні авіаперевезення, зацікавленість та фінансова спроможність українських авіакомпаній.

Другий та третій етапи виходу транспорту з карантину:

  • Відновлення міжобласних та міжнародних маршрутів автоперевезень
  • Відновлення руху всіх пасажирських поїздів по Україні
  • Початок здійснення авіаперевезень міжнародного сполучення
  • Відновлення руху поїздів у міжнародному сполученні

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Корисність основних засобів: оцінка, проводки

Переоцінка та зменшення корисності основних засобів – бухгалтер стикається з цими поняттями у своїй роботі. Як оцінити корисність основних засобів та відобразити в обліку втрати/вигоди від зменшення/відновлення корисності ОЗ – експерт підкаже.
4140

Зарплатні відомості – ЗРАЗКИ та бланки

У консультації – про оформлення зарплатних документів, зразки зарплатних відомостей, а також про відповідальність фінансову, адміністративну, дисциплінарну, кримінальну при нарахуванні зарплати.
55372

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді