МОЗ: за яких умов почнеться пом'якшення карантину?

На найближчому засіданні Уряду будуть затверджені критерії пом’якшення карантину. Про це заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

КОРОНАВІРУС: коли потрібна захисна маска

МОЗ: за яких умов почнеться пом'якшення карантину?

За словами Степанова, розроблено чіткі поетапні дії з пом'якшення карантину. Всі етапи пом’якшень будуть запроваджені по формулі адаптивного карантину.

Всього їх 4. Кожному з них відповідає певний критерій.

Основний критерій наступний: є кількість нових випадків за останні 7 днів на 100 тисяч населення. Це так званий показник інцидентності. Завантаженість ліжок має бути не більше 50%. Кількість тестувань за останні 7 днів на 100 тисяч населення має бути на рівні 15. Кількість нових випадків за останніх 7 днів до попередніх 7 днів, яка має бути на рівні 0,9-1.

На думку голови уряду Денис Шмигаля, другий етап пом'якшення карантину в Україні може початися 22 травня. А от масковий режим в Україні ймовірніше за все протримається до кінця літа.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Військовий збір 2024 – зміни з 01 жовтня

Мета військового збору випливає з самої назви – збільшити фінансування видатків на оборону України, у т.ч. фінансування ЗСУ. Військовий збір існує з 2014 року, але з 01 жовтня 2024 року відбудеться його збільшення. Про ставки військового збору, об’єкт оподаткування, правила сплати та декларування у бюджетників – у цьому огляді.
1654

Транспортний податок 2024: ставка, облік, декларація

Транспортний податок у 2024 році: дивиться перелік легкових автомобілів, які підлягають оподаткуванню. Коли, скільки та за які автомобілі потрібно сплачувати транспортний податок 2024 – у статті.
14526

Зарплата держслужбовців 2025

Оплата праці за посадами державної служби 2025 року як і минулого обмежується розміром та кількістю виплат згідно з Держбюджетом-2025. І хоча наразі маємо проєкт цього акта, вже однозначно можна сказати, чи буде підвищення зарплати держслужбовцям у 2025 році. Розглянемо детальніше якою буде зарплата держслужбовців, чи переглянуть посадові оклади на 2025 рік.
800

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді