НБУ: Змінено Положення про касові операції

Теми:
7 травня 2020 року прийнято постанову Правління НБУ № 59, якою закріплено зміни до Положення про ведення касових операцій у нацвалюті в Україні. Відповідно до цієї Постанови, отримувати готівку з кас підприємств стане простіше.

Скачати зразок наказу про інвентаризацію

НБУ: Змінено Положення про касові операції

З 1 серпня 2020 року власникам банківських карток стане простіше отримувати готівку з кас підприємств торгівлі, громадського харчування та послуг, що застосовують реєстратори розрахункових операцій (з відповідною реєстрацією). Для цього НБУ удосконалив порядок здійснення та обліку цих операцій.

Національний банк передбачив також застосування суб'єктами господарювання, окрім паперових, ще й електронних розрахункових документів та електронних фіскальних звітних чеків.

Також Нацбанк розширив можливості суб'єктів господарювання щодо здійснення операцій з переказу готівки у нацвалюті через фінансові установи, які отримали ліцензію Національного банку на здійснення таких операцій. Відповідна норма запрацює з 01 липня 2020 року.

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

Реєстрація РРО

РРО – це сфера, в якій час від часу відбуваються зміни. І вони постійні. Процедура реєстрації звичайних РРО спростилася за останні роки. Про реєстрацію РРО – тема даної консультації.
6845

Картка аналітичного обліку касових видатків

Облік касових і фактичних видатків в бюджетниій установі 2024 ➤ зразок картки аналітичного обліку касових видатків ➤ зразок картки аналітичного обліку фактичних видатків
23908

Касова книга – бланк | зразок

Касова книга слугує для узагальнення обліку готівкових операцій за день. Як правильно вести касову книгу у бюджетній установі? Чим відрізняється ведення касової книги в електронному вигляді? З’ясуємо разом.
35013

Як вести касові операції

Хоча більшість розрахунків проводиться безготівково, окремі установи або за окремими операціями все ж проводять розрахунки готівкою. Розглянемо як проводити касові операції.
9795

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді