COVID-19: Підписано новий закон про посилене тестування

15 травня 2020 року Президент підписав закон щодо додаткового захисту медиків та посиленого тестування на коронавірус.

КОРОНАВІРУС: коли потрібна захисна маска

COVID-19: Підписано новий закон про посилене тестування

Документ закріплює перелік змін до законодавства, які діятимуть під час встановленого Кабміном карантину та ще протягом двох місяців з моменту його скасування.

Зокрема закон передбачає обов’язкове тестування на амбулаторному та стаціонарному рівнях усіх осіб з ознаками коронавірусної хвороби, а також тих, хто контактував з хворими на COVID-19.

Крім того, обов’язкове тестування поширюється на медиків, які працюють у медзакладах з такими хворими, працівників Національної поліції, Національної гвардії та інших працівників, задіяних у здійсненні протиепідемічних заходів, незалежно від того, чи мали вони контакт з хворим на коронавірусну хворобу.

Під час карантину працюєте у приміщенні установи? Дотримайтеся порад від Держпраці

МОЗ буде регулярно оновлювати алгоритм тестування з узгодженням з рекомендаціями ВООЗ та Центру з контролю та профілактики захворювань США.

Закон надає право залучати на волонтерських засадах до протидії поширенню коронавірусу лікарів-інтернів, а також лікарів-спеціалістів, які ще не мають кваліфікаційної категорії, з урахуванням обмежень щодо такого залучення.

Крім того, з метою підвищення соціального захисту людям, які лікуються у медзакладах або перебувають на самоізоляції, виплачується допомога з тимчасової непрацездатності у розмірі 50% середньої зарплати незалежно від страхового стажу. У разі, якщо на лікуванні чи самоізоляції перебувають медичні працівники, виплати для них складатимуть 100%.

Які медзаклади матимуть підтримку від держави

КМУ та МОЗ розроблять порядок визначення закладів охорони здоров'я, призначених для госпіталізації хворих на коронавірус. Також мають бути розроблені інструкції з навчання медичного та іншого персоналу, залученого до боротьби з COVID-19, щодо запобіжних заходів, спрямованих на попередження інфікування, та порядок дій у разі пікового навантаження на заклади охорони здоров’я, призначені для госпіталізації хворих на коронавірус.

Цей закон вже набув чинності.

За інформацією з сайту представництва Президента

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Корисність основних засобів: оцінка, проводки

Переоцінка та зменшення корисності основних засобів – бухгалтер стикається з цими поняттями у своїй роботі. Як оцінити корисність основних засобів та відобразити в обліку втрати/вигоди від зменшення/відновлення корисності ОЗ – експерт підкаже.
4140

Зарплатні відомості – ЗРАЗКИ та бланки

У консультації – про оформлення зарплатних документів, зразки зарплатних відомостей, а також про відповідальність фінансову, адміністративну, дисциплінарну, кримінальну при нарахуванні зарплати.
55372

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді