Служба зайнятості: що зміниться на ринку праці після карантину?

Державна служба зайнятості оприлюднила свій прогноз стосовно перспектив для сфери зайнятості під час і після карантину.

Перевірте, чи правильно нараховуєте зарплату

Служба зайнятості: Що зміниться на ринку праці після карантину?

Відповідно до цього прогнозу, підстав для оптимізму поки що небагато. Процес відновлення економіки може тривати рік-півтора.

У ДСЗ також дають деякі прогнози щодо розвитку сфери зайнятості. Вони можуть стати в нагоді тим, хто шукає роботу:

  • Форми дистанційної зайнятості будуть вдосконалюватися. Більш деталізовано будуть відображені аспекти переведення працівників на такі умови роботи, збереження зарплати та поєднання такої зайнятості з можливістю більше уваги приділяти сім'ї та вихованню дітей. На рівні компаній це подекуди спричинить додаткові витрати на зміну внутрішніх процесів.
  • Дистанційна робота підвищить попит й на дистанційне навчання.

Допоможемо знайти законні підстави звільнити працівників

  • Працівники робитимуть вибір на користь легальної зайнятості. Краще мати роботу зі скромним, але гарантованим заробітком та можливістю отримання лікарняного.
  • Роль держави зростатиме. Уже сьогодні роботодавці звертаються за підтримкою до служби зайнятості задля збереження робочих місць.
  • Треба зважати на затребуваність обраної професії на ринку праці.
  • Значення гігієни праці та безпеки на виробництві посилиться.
  • Зростенеобхідність в програмах соцзахисту працюючих жінок, адже вони, насамперед, припиняють виконувати трудові обов'язки черезд догляд за дітьми.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13839

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14874

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді