Мінцифри: розробрено законопроект про віртуальні активи

Проект закону оприлюднено на сайті Міністерства цифрової трансформації.

Всеукраїнська професійна сертифікація бухгалтерів — 2020

Мінцифри: розробрено законопроект про віртуальні активи

Він визначає:

  • правовий статус віртуальних, який дозволяє врегулювати порядок встановлення прав осіб на такі активи, їх використання та обіг на ринку України;
  • коло суб'єктів, учасників ринку, діяльність яких підлягає державній реєстрації;
  • правила емісії ВА, передбачена можливість здійснення як публічної, так і приватної пропозиції ВА;
  • регулятора ринку ВА, а також обсяг його повноважень та функцій, зокрема, здійснення контролю та нагляду за дотриманням законодавства у сфері обігу ВА;
  • відповідальність за порушення правил ведення діяльності визначеними учасниками ринку ВА.

Зокрема проектом передбачена відповідальність державної реєстрації при здійсненні діяльності, пов’язаної з обігом віртуальних активів. За це в законопроекті пропонується штрафувати від 5 тис до 10 тис НМДГ (від 85 до 170 тис грн).

За інформацією з сайту Мінцифри

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

Податковий розрахунок з ПДФО, ВЗ та ЄСВ

Зарплатний звіт – це об’єднаний звіт з ЄСВ, ПДФО та військового збору. У даній консультації приділимо більше уваги загальним питанням, заповненню основної частини звіту та тих додатків, які стосуються ЄСВ. Також тут можна скачати бланк звіту, його додатків та зразки їх заповнення.
83350

Бухгалтерська довідка – ЗРАЗОК

Для яких саме господарських операцій складається бухгалтерська довідка? Яку інформацію у ній вказувати? Відповімо на запитання й наведемо зразки заповнення для різних робочих ситуацій.
47013

Методика розрахунку орендної плати: визначаємо розмір, індексуємо, розподіляємо

За оренду державного/комунального майна орендарі сплачують орендну плату установі – орендодавцю/балансоутримувачу. Розмір її за перший місяць/добу/годину визначає договір оренди. Та перед укладенням договору орендодавець/балансоутримувач має визначати її розмір. Як визначити/розрахувати орендну плату розглянемо далі.
32366

Розрахунок середньої заробітної плати – експертні приклади на 2024 рік

Розрахунок середньої заробітної плати потрібен для відпускних, відрядження, вихідної та матеріальної допомоги, декретних та лікарняних. Переконатися, що всі розрахунки проведені правильно, допоможуть наші приклади.
237452

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді