Як заповнювати е-декларацію особам, для яких посада суб’єкта декларування не є основною

Для депутатів місцевих рад, які не працюють у раді на постійній основі, членів наглядових рад державних чи комунальних підприємств тощо така робота не є основною.

У розділі 2.1 декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік (даліе-декларації) треба зазначити посаду, у зв’язку з якою виник обов’язок подати декларацію (наприклад, посаду депутата місцевої ради чи члена наглядової ради). Те ж саме стосується кандидатів на такі посади.

Як заповнювати е-декларацію особам, для яких посада суб’єкта декларування не є основною

Якщо ж особа займає дві посади, обидві з яких є посадами суб’єкта декларування, то діють наступні правила:

  • якщо одна з посад віднесена до посад осіб, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище, — у розділі 2.1 «Інформація про суб’єкта декларування» зазначають саме цю посаду;
  • якщо жодна з посад не віднесена до посад осіб, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище, — у розділі 2.1 е-декларації зазначають ту посаду, яка є основним місцем роботи суб’єкта декларування, а в дужках — іншу займану посаду.

Перелік службових осіб, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище, визначений у примітці до статті 50 Закону України «Про запобігання корупції» від 14.10.2014 № 1700-VII.

Із каналу НАЗК у Telegram

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

Органи місцевого самоврядування в Україні

Органи місцевого самоврядування (ОМС) – це виборні та інші органи територіальних громад, які мають повноваження вирішувати питання місцевого значення. Бухгалтер, який працевлаштовується у виконавчий орган місцевої ради, бюджетні установи, що фінансуються з місцевого бюджету, має розуміти не лише структуру установи, в якій працює, а й структуру ОМС, їх повноваження, у т. ч. щодо бюджету, отримання фінансування тощо. Розглянемо це детальніше.
104224

Виплата матеріальної допомоги на оздоровлення державним службовцям

Допомога на оздоровлення є додатковим бонусом для тих, хто працює в бюджетній сфері. Умови її виплати в кожній галузі різняться. Має свої особливості і виплата допомоги на оздоровлення державним службовцям.
79754

Додаткова відпустка посадовій особі ОМС за стаж державної служби

Посадовець органів місцевого самоврядування (ОМС) має можливість щорічної додаткової відпустки за вислугу років. Однак є посадовці ОМС, які мають ще й досвід державної служби. Чи зараховується стаж державної служби у вислугу років такого посадовця? Дізнаємося про це й тривалість таких відпусток.
13463

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді