Як заповнювати е-декларацію особам, для яких посада суб’єкта декларування не є основною

Для депутатів місцевих рад, які не працюють у раді на постійній основі, членів наглядових рад державних чи комунальних підприємств тощо така робота не є основною.

У розділі 2.1 декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік (даліе-декларації) треба зазначити посаду, у зв’язку з якою виник обов’язок подати декларацію (наприклад, посаду депутата місцевої ради чи члена наглядової ради). Те ж саме стосується кандидатів на такі посади.

Як заповнювати е-декларацію особам, для яких посада суб’єкта декларування не є основною

Якщо ж особа займає дві посади, обидві з яких є посадами суб’єкта декларування, то діють наступні правила:

  • якщо одна з посад віднесена до посад осіб, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище, — у розділі 2.1 «Інформація про суб’єкта декларування» зазначають саме цю посаду;
  • якщо жодна з посад не віднесена до посад осіб, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище, — у розділі 2.1 е-декларації зазначають ту посаду, яка є основним місцем роботи суб’єкта декларування, а в дужках — іншу займану посаду.

Перелік службових осіб, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище, визначений у примітці до статті 50 Закону України «Про запобігання корупції» від 14.10.2014 № 1700-VII.

Із каналу НАЗК у Telegram

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Електронна декларація – заповнення

Антикорупційне декларування з початком кожного нового року поновлюється, є ще повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, тож публікуємо детальну інструкцію з заповнення декларції. Експерт пояснює, що і в якому розділі слід зазначати.
66361

Повідомлення про суттєві зміни в майновому стані: хто, коли, як

Держорган НАЗК вимагає електронного декларування статків і подачі повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, аби запобігти корупції. Хто зобов’язаний подавати це повідомлення, за яких умов і коли?
7259

Дистанційна робота в держорганах, ОМС, бюджетних установах

Держслужбовці та працівники держорганів, ОМС, бюджетних установ мають право працювати дистанційно за умови наявності організаційних і технічних можливостей для виконання посадових обов’язків. Розглянемо чим потрібно керуватись та що зробити для впровадження дистанційної роботи.
17712

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді