Додаткова доплата до зарплати: кому та скільки

Перевірте, чи правильно нараховуєте зарплату

На період дії карантину та протягом 30 днів з дня його відміни окремим категоріям працівників, військовослужбовців Нацгвардії та Держприкордонслужби, осіб рядового та начальницького складу органів і підрозділів цивільного захисту, поліцейських, які забезпечують життєдіяльність населення та внаслідок виконання своїх обов’язків мають безпосередній контакт з населенням (далі — працівники), встановлюють додаткову доплату до зарплати/грошового забезпечення пропорційно відпрацьованому часу в зазначених умовах. Розмір доплати складає:

  • до 50% зарплати/грошового забезпечення — для працівників підприємств, установ та організацій, органів державної влади, яких фінансують з державного та місцевих бюджетів;
  • до 100% зарплати/грошового забезпечення — для працівників надавачів соціальних послуг державного/комунального сектору, які безпосередньо надають соціальні послуги за місцем проживання/перебування їх отримувачів (вдома).

Додаткова доплата до зарплати: кому та скільки

Персональний перелік працівників, яким встановлюють доплату, визначає керівник (керівник державної служби) відповідного підприємства, установи та організації, органу державної влади.

Із постанови КМУ «Деякі питання оплати праці (грошового забезпечення) окремих категорій працівників, військовослужбовців Національної гвардії та Державної прикордонної служби, осіб рядового та начальницького складу органів і підрозділів цивільного захисту, поліцейських, які забезпечують життєдіяльність населення, на період дії карантину, установленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та протягом 30 днів з дня його відміни» від 29.04.2020 № 375

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Авансовий звіт у 2024 році: бланк та приклад заповнення

Для бухгалтера звична практика – видати працівникам аванс на відрядження, отримати від них авансові звіти, відшкодувати витрати за час поїздки. Та чи певний бухгалтер, що працівник подав авансовий звіт правильно? Надаємо бланк та приклад заповнення.
195030

Е-лікарняний: інструкція для бухгалтера 2024

Що треба знати про терміни оформлення та виплати допомоги з тимчасової непрацездатності та з вагітності та пологів на основі е-лікарняних – ці та інші пов’язані питання у даному огляді про електронні листки непрацездатності.
30612

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді