Податковий запит: чи може підприємство не відповідати?

Відсутність печатки на письмовому запиті або відсутність чітких посилань на податкову базу може стати причиною відмови підприємства надавати відповідь за податковим запитом.

СКАЧАТИ Календар подання статистичної звітності 2020

Податковий запит: чи може підприємство не відповідати?

Отримання податкової інформації контролюючими органами регламентується статтею 73 ПКУ та Постановою Кабміну №1245.

Контролюючі органи мають право звернутися до платників податків та інших суб`єктів інформаційних відносин із письмовим запитом про подання інформації.

⚡️ УВАГА!!! Знижка на передплату «Головбух: Бюджет» до 40%!

Такий запит підписується керівником (його заступником або уповноваженою особою) контролюючого органу і повинен містити:

  • підстави для надіслання запиту відповідно до цього пункту, із зазначенням інформації, яка це підтверджує;
  • перелік інформації, яка запитується, та перелік документів, які пропонується надати;
  • печатку контролюючого органу.

Оновлені довідники та реєстри від ДПС

Так, відсутність печатки на письмовому запиті, направленому контролюючим органом, не можна віднести до недоліків, випадково допущених при його оформленні.

Крім того, важливим при надсиланні такого запиту є вказаннячітких посилань на конкретну податкову звітність та підстави, з якими податковий орган пов'язує наявність у позивачанедостовірних даних у податковій звітності. Інакше цей запит не може вважатися таким, що оформлений у відповідності до положень податкового законодавства.

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

Податковий розрахунок з ПДФО, ВЗ та ЄСВ

Зарплатний звіт – це об’єднаний звіт з ЄСВ, ПДФО та військового збору. У даній консультації приділимо більше уваги загальним питанням, заповненню основної частини звіту та тих додатків, які стосуються ЄСВ. Також тут можна скачати бланк звіту, його додатків та зразки їх заповнення.
83356

Рахунки ЄСВ 2024

Реквізити рахунків для сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування не змінювались з 2021 року. Бухгалтер, який перераховує ЄСВ, має знати які є види рахунків та коли їх використовувати, де завжди будуть актуальні реквізити рахунків, як правильно заповнювати призначення платежу у платіжній інструкції та що робити, якщо ЄСВ сплатили на інший рахунок (для зарахування зарплатних податків – ПДФО/військового збору).
2441

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді