НБУ: змінено правила організації інкасації

Постановою №64, яка набула чинності сьогодні, 21 травня, НБУ уточнив правила організації інкасації коштів та перевезення валютних цінностей банків в Україні.

Hello, IBAN! Як жити за новим стандартом

НБУ: змінено правила організації інкасації

Зокрема, Нацбанк передбачив можливість перевезення валютних цінностей непанцерованим оперативним автотранспортом, обладнаним системами, які забезпечують захист цінностей та пошкоджують вкладені цінності у разі несанкціонованого доступу до них.

Також встановлено можливість використання непанцерованого автотранспорту для доставки розмінних, обігових, пам'ятних та ювілейних монет в обсягах до 100 мінімальних заробітних плат із використанням захисту вогнепальною зброєю.

Залишок коштів у інвалюті: як облікувати курсові різниці та відзвітувати до Казначейства

НБУ додатково уніфікував супровідні документи, що використовуються під час інкасації та перевезення валютних цінностей. Банки, юридичні особи, які отримали ліцензію на надання банкам послуг з інкасації, мають право до 21.11.2020 р. використовувати форми супровідної відомості до сумки з готівкою та супровідного касового ордера до сумки з валютними цінностями старого зразка, без урахування нотацій.

За інформацією з сайту НБУ

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Корисність основних засобів: оцінка, проводки

Переоцінка та зменшення корисності основних засобів – бухгалтер стикається з цими поняттями у своїй роботі. Як оцінити корисність основних засобів та відобразити в обліку втрати/вигоди від зменшення/відновлення корисності ОЗ – експерт підкаже.
4140

Зарплатні відомості – ЗРАЗКИ та бланки

У консультації – про оформлення зарплатних документів, зразки зарплатних відомостей, а також про відповідальність фінансову, адміністративну, дисциплінарну, кримінальну при нарахуванні зарплати.
55373

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді