Об’єднання «Прозорро», «Є-Казна» та «Є-data»: погляд ДКСУ

Представники ДКСУ, Мінекономрозвитку, Прозорро та Є-data на робочій зустрічі 8 лютого 2018 року обговорили розробку механізму завантаження в електронну систему закупівель інформації про здійснення оплати за договорами про закупівлю.

Під час обговорення голова ДКСУ Тетяна Слюз висловила занепокоєння щодо обумовлених законодавством термінів, адже за 2 місяці розробити програмне забезпечення, відпрацювати усі технічні аспекти, інтегрувати системи, синхронізувати їх роботу та забезпечити побудову комплексної системи захисту інформації при відсутності передбаченого фінансування у держбюджеті — фактично неможливо.

Моніторинг публічних закупівель: погляд замовника

ДКСУ також проінформувала про специфікацію роботи автоматизованої системи «Є-Казна» та системи захисту від кібернападів, що в свою чергу зумовлює ряд операцій, які потребують синхронізації з системами «Прозорро» і «Є-data» та необхідність деталізувати процедуру інтеграції систем.

За результатами зустрічі було досягнуто низку домовленостей щодо:

  • методологічних доопрацювань змін до законодавства;
  • термінового затвердження механізму електронного обміну інформацією між «Прозорро», АС «Є-Казна» та «Є-data»;
  • активізації роботи між ІТ-фахівцями Мінекономіки, ДП «Прозорро», «Є-data» та Казначейства.

Розширюємо горизонти публічних закупівель. Долучайтеся!

Усі учасники наради підтвердили і погодились, що саме механізм обміну інформацією між «Прозорро» та АС «Є-Казна» не тільки скасує документообіг між розпорядниками бюджетних коштів та Казначейством в частині державних закупівель, а й надасть змогу відкрито і прозоро користуватися інформацією про бюджетні оплати за кожним договором про закупівлю.

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

ТОП-3 способи визначення та призначення уповноваженої особи

Закон про публічні закупівлі передбачає три способи призначення уповноваженої особи, яка буде відповідальною за організацію та проведення закупівель в установі. Який спосіб обрати та на що при цьому звернути увагу детальніше в публікації.
4138

Протокол тендерного комітету – зразок

Протокол тендерного комітету – це документ, яким оформлюють рішення, прийняті на засіданні тендерного комітету. З’ясуємо, як правильно його скласти.
35642

Спрощені закупівлі – алгоритм роботи

Спрощені закупівля – це вид закупівель, що є результатом нормативного урегулювання допорогових закупівель. Головними ознаками спрощеної процедури закупівлі є необтяжливий алгоритм проведення та мінімальна кількість документів, які мають надати учасники. А звідси – можливість швидко закупити необхідні товари, роботи чи послуги.
6081

Посадова інструкція фахівця з публічних закупівель

Що повинен знати фахівець з публічних закупівель, які він має права, завдання та обов’язки і яку відповідальність нестиме у разі порушення — визначає посадова інструкція фахівця з публічних закупівель. Наведемо її зразок.
29808

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді