Рішення органів ДПС: збільшено строки оскарження

Платник податків, який з поважних причин пропустив 10-денний строк на адміністративне оскарження рішень органів ДПС може подати його протягом 6 місяців після закінчення цього терміну.

Скачати податкову накладну за новою формою

Рішення органів ДПС: збільшено строки оскарження

При цьому зазначають, що такому платникові разом із скаргою необхідно подати клопотання про відновлення пропущеного строку, додавши до нього копії документів про поважність причини. Контролюючий орган вищого рівня поновлює пропущений строк на подання скарги в адміністративному порядку, якщо визнає причини його пропуску поважними.

Зазначені зміни внесені до ст. 56 ПКУ Законом №466 та набуличинності 23 травня.

За інформацією з сайту ДПС

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47265

Податковий розрахунок з ПДФО, ВЗ та ЄСВ

Зарплатний звіт – це об’єднаний звіт з ЄСВ, ПДФО та військового збору. У даній консультації приділимо більше уваги загальним питанням, заповненню основної частини звіту та тих додатків, які стосуються ЄСВ. Також тут можна скачати бланк звіту, його додатків та зразки їх заповнення.
84923

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді