Зміни у військовому обліку: новий законопроект

Президентом подано до ВРУ проект Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань виконання військового обов'язку та ведення військового обліку" (№ 3553).

Нова форма звіту по заборгованості страхувальника

Зміни у військовому обліку: новий законопроект

Цей проект, зокрема, передбачає:

  • створення на базі військових комісаріатів територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки;
  • упорядкування питань військового обліку призовників, військовозобов'язаних та резервістів;
  • забезпечення належного функціонування Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов'язаних та резервістів;
  • запровадження нового виду військової служби - військової служби за призовом осіб із числа резервістів в особливий період;
  • перегляд адміністративної та кримінальної відповідальності за порушення законодавства про оборону, військовий обов'язок і військову службу, мобілізаційну підготовку та мобілізацію.

Які медзаклади матимуть підтримку від держави

Так, наприклад, за порушення призовниками, військовозобов'язаними, резервістами правил військового обліку штраф становитиме від 510 до 850 грн, а за повторне порушення чи в особливий період - від 750 до 1700 грн.

За порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію посадових осіб оштрафують на суму від 3400 до 5100 грн, а за вчинення такого порушення в особливий період - від 5100 до 8500 грн.

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Корисність основних засобів: оцінка, проводки

Переоцінка та зменшення корисності основних засобів – бухгалтер стикається з цими поняттями у своїй роботі. Як оцінити корисність основних засобів та відобразити в обліку втрати/вигоди від зменшення/відновлення корисності ОЗ – експерт підкаже.
4140

Зарплатні відомості – ЗРАЗКИ та бланки

У консультації – про оформлення зарплатних документів, зразки зарплатних відомостей, а також про відповідальність фінансову, адміністративну, дисциплінарну, кримінальну при нарахуванні зарплати.
55373

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді