Ощадбанк замовив систему реагування на кіберзагрози: хто постачальник цього разу?

Державний банк «Ощадбанк» уклав договір на 56,24 мільйони гривень з компанією «Світ ІТ» щодо закупівлі послуг, пов’язаних із програмним забезпеченням.

Перевірте, чи підтвердив ваш майданчик відповідність системи захисту інформації

Ощадбанк замовив систему реагування на кіберзагрози: хто постачальник цього разу?

Угоду підписали 27 травня. Відповідно до звіту, опублікованого замовником, до березня 2021 року фірма «Світ ІТ» повинна надати та впровадити систему виявлення та автоматичного реагування на кіберзагрози Fidelis Elevate.

При цьому з жовтня 2017 року правоохоронці розслідують розтрату коштів посадовцями «Ощадбанку» за участі низки компаній, з-поміж яких «Світ ІТ». А банк знову звертається до послуг цієї компанії.

Як з’ясували слідчі, «Ощадбанк» упродовж 2014-2017 років закупив програмного забезпечення та іншого обладнання на понад 550 мільйонів гривень за завищеними на 25-30 відсотків цінами. Серед компаній, у яких державний банк купував послуги та товари, за даними слідства, була фірма «Світ ІТ».

За інформацією з сайту Dozorro

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Індикатори ризиків - алгоритм при моніторингу закупівель

Моніторинг закупівлі може початися внаслідок спрацювання ризик-індикаторів, які визначаються системою в автоматичному режимі на основі закладених алгоритмів. Індикатори ризиків допомагають Держаудитслужбі відібрати ті процедури закупівлі, у яких замовники припустилися порушення або ж потенційно можуть це зробити. Далі — такі процедури досліджують аудитори під час моніторингу закупівель та приймають остаточне рішення.
5522

Моніторинг державних закупівель: приклади висновків ревізорів

До вашої уваги приклади висновків аудиторів, коли тендерна документація не відповідає вимогам Закону; супровідні документи містять помилки; процедура закупівлі вибрана неправомірно. Аналізуйте і не повторюйте порушень
1871

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді