Допомога по частковому безробіттю: майже 100 тис осіб вже отримали

Станом на 1 червня роботодавцями подано 12 763 пакети документів для отримання допомоги по частковому безробіттю на період карантину, що дозволить забезпечити фінансову підтримку для близько 150 тисяч працівників.

Зразок наказу про надання матеріальної допомоги

Допомога по частковому безробіттю: майже 100 тис осіб вже отримали

Зокрема, 9 204 роботодавці вже отримали позитивні рішення для виплати заробітної плати 96 811 працівникам. Решта подавачів отримали рекомендації щодо доповнення необхідного пакета документів. Фактично чисельність одержувачів допомоги, як і нових заявників, зростатиме щоденно.

Важливо відмітити, що Законом № 591 до програми внесені суттєві зміни. Зокрема, розширено перелік отримувачів допомоги і відтепер програмою можуть скористатися також фізичні особи-підприємства. Крім того, збільшено строки звернення за фінансовою підтримкою до 90 днів з моменту зупинення діяльності та звільнено роботодавців від оподаткування ПДФО та військового збору.

За інформацією Державного центру зайнятості, ТОП-5 сфер-учасників програми - це торгівля, пасажирські перевезення, громадське харчування, готельне господарство та промислове виробництво.

Найбільша кількість звернень надійшла від представників малого та середнього бізнесу Сумської, Харківської, Івано-Франківської, Чернігівської, Запорізької областей.

За інформацією з Урядового порталу

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Штатний розпис 2024

Окремі форми штатного розпису змінили, кого це стосується, яку форму штатного розпису обрати та як заповнити розглянемо далі у публікації.
150575

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді