Соцпослуги: затверджено порядок регулювання тарифів і оплати

1 червня Постановою №429 КМУ затвердив порядок установлення диференційованої плати за надання соціальних послуг та регулювання тарифів на них.

СКАЧАТИ Бланк форми № 1-держзамовлення

Соцпослуги: затверджено порядок регулювання тарифів і оплати

Оплата за надання послуг в обсязі, визначеному держстандартами, установлюється органом, який приймає рішення про надання чи відмову у наданні соціальних послуг.

Соціальні послуги з установленням плати понад обсяг, визначений державними стандартами, надаються за повну плату.

Така плата установлюється отримувачам соціальних послуг, середньомісячний сукупний дохід яких перевищує два прожиткових мінімуми, але не перевищує чотирьох прожиткових мінімумів для відповідної категорії осіб.

Тариф на соціальну послугу обчислюється з урахуванням собівартості послуги, адміністративних витрат, ПДВ.

Собівартість соціальної послуги визначається відповідно до П(С)БО 16 “Витратиˮ.

Перелік статей калькулювання собівартості соціальної послуги визначатиметься надавачами соціальних послуг з урахуванням вимог до відповідної соціальної послуги, визначених державним стандартом соціальної послуги.

Адміністративні витрати включатимуть до тарифу на соціальну послугу в розмірі не більше 15% витрат на оплату праці, визначених за нормами обслуговування для надання цієї послуги працівником (працівниками).

Тарифи на соціальні послуги щороку визначатимуться надавачами соціальних послуг і затверджуватимуться їх засновниками один раз на рік.

За матеріалами з Урядового порталу

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Корисність основних засобів: оцінка, проводки

Переоцінка та зменшення корисності основних засобів – бухгалтер стикається з цими поняттями у своїй роботі. Як оцінити корисність основних засобів та відобразити в обліку втрати/вигоди від зменшення/відновлення корисності ОЗ – експерт підкаже.
4140

Зарплатні відомості – ЗРАЗКИ та бланки

У консультації – про оформлення зарплатних документів, зразки зарплатних відомостей, а також про відповідальність фінансову, адміністративну, дисциплінарну, кримінальну при нарахуванні зарплати.
55372

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді