Мінцифри щодо проекту про хмарні послуги

Мінцифри спільно з Комітетом цифрової трансформації та представниками ринку напрацювали законопроект «Про хмарні послуги».

Календар бухгалтера на ЧЕРВЕНЬ

Мінцифри щодо проекту про хмарні послуги

Ухвалення Верховною Радою закону дозволить зняти навантаження на державні органи, відповідальні за забезпечення захисту інформації.

Як зазначив Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, пропонується запровадити принцип Cloud First. Він є засобом перенесення основних процесів виробництва ІТ-серверів на платформи інформаційно-комунікаційних технологій, що базуються на хмарних обчисленнях у сфері державного управління, освіти, науки та інших сферах суспільного життя.

Це стане поштовхом для більш ефективної взаємодії держави та суспільства.

Запровадження принципу Cloud First дозволить знизити ризики корупції на закупівлях обладнання, суттєво зменшити витрати з бюджету та пришвидшити впровадження інновацій в органах влади.

Міжнародний досвід свідчить, що використання систем хмарних обчислень зменшує витрати на побудову та розширення державними органами власних потужностей.

За матеріалами з сайту Мінцифри

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Корисність основних засобів: оцінка, проводки

Переоцінка та зменшення корисності основних засобів – бухгалтер стикається з цими поняттями у своїй роботі. Як оцінити корисність основних засобів та відобразити в обліку втрати/вигоди від зменшення/відновлення корисності ОЗ – експерт підкаже.
4140

Зарплатні відомості – ЗРАЗКИ та бланки

У консультації – про оформлення зарплатних документів, зразки зарплатних відомостей, а також про відповідальність фінансову, адміністративну, дисциплінарну, кримінальну при нарахуванні зарплати.
55372

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді