Мінекономіки: що робити, якщо ви втратили роботу

Мінекономіки разом зі службою зайнятості дає роз’яснення щодо ключових питань, які стосуються втрати роботи, отримання фінансової допомоги або допомоги у пошуку нової роботи.

СКАЧАТИ Зразок наказу про переривання відпустки без збереження заробітної плати після карантину

Мінекономіки: що робити, якщо ви втратили роботу

Отже,

1. Що змінилося у виплатах допомоги по частковому безробіттю з прийняттям закону №591:

  • виплату допомоги по частковому безробіттю фізичним особам-підприємцям, які не мають найманих працівників;
  • збільшення строків звернення за фінансовою підтримкою до 90 днів з моменту зупинення (скорочення) діяльності;
  • звільнення роботодавців від оподаткування ПДФО та військовим збором.

2. Через скільки днів після подачі документів на допомогу по частковому безробіттю можна отримати кошти?

Протягом 3 робочих днів з дня прийняття позитивного рішення центр зайнятості укладає договір з роботодавцем про надання допомоги а той щомісяця надає центру зайнятості відомості про осіб, у яких виникло право на допомогу.

Центр зайнятості протягом 3 робочих днів після отримання коштів на свій рахунок перераховує їх роботодавцю, а він у строк не більше ніж 3 робочі дні після їх надходження за окремою платіжною відомістю виплачує працівникам.

3. Як зареєструватися в центрі зайнятості через онлайн-портал державних послуг “Дія”:

  • авторизуйтесь в кабінеті користувача на порталі “Дія” через електронний підпис, електронну систему ідентифікації Bank ID або Mobile ID;
  • заповніть заяву, завантажте документи та разом із заявою надсилайте їх на розгляд до центру зайнятості, де ви плануєте обслуговуватися;
  • чекайте повідомлення від центру зайнятості (на телефон або електронну пошту) про підтвердження надання статусу безробітного в разі, якщо ви оформили документи правильно.

За матеріалами Урядового порталу

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

Відрядження в бюджетних установах: оформлення та оплата

Відрядження оплачуються відповідно до умов колективного чи трудового договору. Про останні зміни в оплаті відряджень у бюджетних установах. Про порядок оформлення й оплати відряджень, з прикладами розрахунків – у цьому огляді.
153064

Строковий трудовий договір для працівника – зразок

Щоб замінити тимчасово переведеного або відстороненого працівника, а також вчасно регулювати кількість працівників в установі залежно від обсягу надаваних послуг роботодавець може приймати працівника на роботу за строковим трудовим договором (або контрактом).
74911

Довідка про трудовий та страховий стаж

Отримати довідку ПФУ про трудовий та страховий стаж можуть і працівник, і роботодавець. Розкажемо, як це зробити онлайн, як рахувати стаж за цією довідкою.
22056

Доповідна записка – бланк та зразок

✔️Доповідна записка – це документ, який інформує керівника вищого рівня щодо ситуації, яка склалася, певні події, результати роботи. Як скласти доповідну записку? Які є вимоги щодо її змісту? Наведемо зразки для різних робочих ситуацій.
94205

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді