ФСС компенсує працівникам заробіток, втрачений через карантин

Фонд соціального страхування України зазначив, що крім звичних виплат лікарняних, він надає допомогу за додатковими страховими випадками. Йдеться про компенсацію працівникам втраченого заробітку за період ізоляції від COVID-19.

Скористайтеся готовими прикладами експерта з питань соціального страхування

ФСС компенсує працівникам заробіток, втрачений через карантин

З 15.05.2020 р. діють зміни до Інструкції № 455. Вони передбачають видачу листків непрацездатності застрахованим особам на період, коли працівник перебуває у спеціалізованих закладах охорони здоров'я, а також на самоізоляції під меднаглядом у зв'язку з протидією COVID-19. Тож працівнику мають оплатити такі лікарняні (відповідну гарантію встановив Закон № 533).

Під час карантину працюєте у приміщенні установи? Дотримайтеся порад від Держпраці

Щоб отримати від Фонду компенсацію втраченого за період ізоляції від COVID-19 заробітку, працівник має у телефонному режимі звернутись до свого сімейного лікаря. Якщо він контактував з хворим, але сам не має діагнозу COVID-19, лікар відкриє лікарняний листок у зв'язку з ізоляцією з кодом непрацездатності 11. На сьогодні врегульовано можливість зробити це в дистанційному режимі, тож застрахована особа не має потреби йти до лікарні.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Авансовий звіт у 2024 році: бланк та приклад заповнення

Для бухгалтера звична практика – видати працівникам аванс на відрядження, отримати від них авансові звіти, відшкодувати витрати за час поїздки. Та чи певний бухгалтер, що працівник подав авансовий звіт правильно? Надаємо бланк та приклад заповнення.
195030

Е-лікарняний: інструкція для бухгалтера 2024

Що треба знати про терміни оформлення та виплати допомоги з тимчасової непрацездатності та з вагітності та пологів на основі е-лікарняних – ці та інші пов’язані питання у даному огляді про електронні листки непрацездатності.
30610

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді