Операції з бюджетними коштами: обласні держаудитори проводять перевірки

За результатами ревізій та перевірок, фахівці Держаудитслужби забезпечують відшкодування втрат фінансових і матеріальних ресурсів, усуваючи порушення та повертаючи до бюджету кошти, використані не за цільовим призначенням.

Як призначити уповноважену особу та організувати закупівлі за новими правилами

Операції з бюджетними коштами: обласні держаудитори проводять перевірки

Так, з початку року аудитори Запорізької області передали до правоохоронних органів матеріали 13 заходів державного фінансового контролю, за допущені фінансові порушення до адміністративної відповідальності притягнули 21 особу, 4 – до матеріальної та 8 – до дисциплінарної.

До підприємств, установ та організацій, під час ревізій яких виявлені порушення, у 6 випадках застосований такий захід впливу, як зупинення операцій з бюджетними коштами. Повернуто одержувачами бюджетні кошти, використані не за цільовим призначенням, на суму 375 тис. грн.

УВАГА!!! -40% на Експрес-курс для фахівців з публічних закупівель

У Вінницькій області за результатами заходів державного фінансового контролю керівники місцевих органів влади, підприємств, установ та організацій прийняли 84 управлінських рішень.

Завдяки аудиторам Одеськоїобласті об’єкти контролю відшкодували 27,6 млн грн втрат. До бюджетів різних рівнів, бюджетних установ, організацій і підприємств надійшло 15,5 млн грн та відшкодовано 12,1 млн грн незаконних, нецільових витрат та недостач, допущених підконтрольними об’єктами.

За матеріалами з Урядового порталу

Операції з бюджетними коштами: обласні держаудитори проводять перевірки
Закупівлі до 50 тисяч: як запланувати і прозвітувати в електронній системіКількість місць обмежена! Устигніть зареєструватися!
ПРОГРАМА❗️ Закупівлі до 50 тисяч: як запланувати і прозвітувати в електронній системі ✔️ Які вимоги встановлює закон до закупівель на суму до 50 тисяч гривень ✔️ Закупівлі до 50 тисяч: як запланувати і прозвітувати в електронній системі ✔️ Як оприлюднити річний план закупівель ✔️ Закупівлі до 50 тисяч: як запланувати і прозвітувати в електронній системі ✔️ Як оприлюднити звіт про договір про закупівлю, укладений без використання електронної системи закупівель ✔️ Закупівлі до 50 тисяч: як запланувати і прозвітувати в електронній системі ✔️Як додати документи в електронну систему закупівель

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

Індикатори ризиків - алгоритм при моніторингу закупівель

Моніторинг закупівлі може початися внаслідок спрацювання ризик-індикаторів, які визначаються системою в автоматичному режимі на основі закладених алгоритмів. Індикатори ризиків допомагають Держаудитслужбі відібрати ті процедури закупівлі, у яких замовники припустилися порушення або ж потенційно можуть це зробити. Далі — такі процедури досліджують аудитори під час моніторингу закупівель та приймають остаточне рішення.
5428

Моніторинг державних закупівель: приклади висновків ревізорів

До вашої уваги приклади висновків аудиторів, коли тендерна документація не відповідає вимогам Закону; супровідні документи містять помилки; процедура закупівлі вибрана неправомірно. Аналізуйте і не повторюйте порушень
1824

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді