Призначення заступників голів держадміністрацій: Уряд підтримав закон

10 червня Кабмін ухвалив зміни до Закону про місцеві державні адміністрації, проект якого розроблений Міністерством розвитку громад та територій України.

Оновлений довідник програмної класифікації для використання у 2020 році

Призначення заступників голів держадміністрацій: Уряд підтримав закон

Проектом пропонується узгодити положення Законів України «Про місцеві державні адміністрації» та «Про Кабінет Міністрів України» з питання погодження призначення та звільнення перших заступників та заступників голів обласних та районних державних адміністрацій.

Відповідно до законопроекту пропонується залишити за Урядом питання погодження кандидатур заступників голів лише облдержадміністрацій. Заступників голови райдержадміністрації призначати та звільняти з посади буде голова районної державної адміністрації за погодженням з головою ОДА.

Оновлені довідники та реєстри від ДПС

Як прокоментував схвалення змін до проекту Закону України Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов , внаслідок реалізації законодавчого акту будуть розширені повноваження місцевої влади на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці, зокрема зменшиться кількість етапів при призначенні керівного складу райдержадміністрацій.

За матеріалами з Урядового порталу

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Повідомлення про суттєві зміни в майновому стані: хто, коли, як

Держорган НАЗК вимагає електронного декларування статків і подачі повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, аби запобігти корупції. Хто зобов’язаний подавати це повідомлення, за яких умов і коли?
7014

Дистанційна робота в держорганах, ОМС, бюджетних установах

Держслужбовці та працівники держорганів, ОМС, бюджетних установ мають право працювати дистанційно за умови наявності організаційних і технічних можливостей для виконання посадових обов’язків. Розглянемо чим потрібно керуватись та що зробити для впровадження дистанційної роботи.
17220

Органи місцевого самоврядування в Україні

Органи місцевого самоврядування (ОМС) – це виборні та інші органи територіальних громад, які мають повноваження вирішувати питання місцевого значення. Бухгалтер, який працевлаштовується у виконавчий орган місцевої ради, бюджетні установи, що фінансуються з місцевого бюджету, має розуміти не лише структуру установи, в якій працює, а й структуру ОМС, їх повноваження, у т. ч. щодо бюджету, отримання фінансування тощо. Розглянемо це детальніше.
106484

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді