Вакансія держслужби: як правильно сформувати вимоги до кандидатів

На допомогу кадрових службам держорганів НАДС підготувало Методрекомендації щодо визначення спеціальних вимог до осіб, які претендують на зайняття посад держслужби категорій "Б" і "В".

Календар бухгалтера з оплати праці на червень 2020

Вакансія держслужби: як правильно сформувати вимоги до кандидатів

Їх затвердили наказом від 04.06.2020 р. № 94-20.

Спеціальні вимоги рекомендують визначати з урахуванням законів, що регулюють діяльність відповідного держоргану, положення про держорган, завдань та змісту роботи, яку зобов'язаний виконувати держслужбовець відповідно до положення про структурний підрозділ та посадової інструкції.

Їх описують за рівнем деталізації, достатнім для відбору осіб, які претендують на зайняття посад держслужби, з одночасним зазначенням компонентів кожної такої вимоги.

При розробленні спеціальних вимог радять визначати від трьох до п'яти вимог до компетентності, які відповідають категорії посади, а також завданням та обов'язкам за посадою, необхідним для забезпечення ефективного виконання функцій структурним підрозділом або держорганом.

Також рекомендують формувати заявку на добір персоналу, в якій треба зазначати:

  • інформацію про посаду відповідно до положення про держорган, положення про структурний підрозділ, посадової інструкції, структури, штатного розпису;
  • завдання та обов'язки за посадою, необхідні для забезпечення ефективного виконання завдань і функцій структурним підрозділом та/або держорганом;
  • вимоги до досвіду роботи, освіти, професійних знань, компетентностей особи, яка здатна ефективно виконувати завдання та обов'язки за посадою.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Неоформлення трудових відносин: розмір штрафів

Перевірки Держпраці та острахи бухгалтера та керівника в першу чергу пов’язані зі значними фінансовими штрафами. І навіть якщо все ніби гаразд і неоформлених працівників в установі немає, – ризик заробити штраф за неоформлення трудових відносин за наявності цивільно-правових договорів існує. Які вони штрафи нинішні?
19093

Дистанційна робота в держорганах, ОМС, бюджетних установах

Держслужбовці та працівники держорганів, ОМС, бюджетних установ мають право працювати дистанційно за умови наявності організаційних і технічних можливостей для виконання посадових обов’язків. Розглянемо чим потрібно керуватись та що зробити для впровадження дистанційної роботи.
17369

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді