Prozorro заощаджує державні кошти на дорожнє будівництво

Проведення тендерів через систему ProZorro дозволяє суттєво заощаджувати державні кошти на дорожньому будівництві. Про це повідомив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

Закупівлі в умовах кризи. Дистанційне навчання

Prozorro заощаджує державні кошти на дорожнє будівництво

Відтак лише за травень-червень 2020-го ДП «Фінансування інфраструктурних проектів» Державного агентства інфраструктурних проектів України (ДП «Фінінпро») заощадило на тендерах ProZorro в середньому 13%.

Найбільшу економію вдалося досягти в тендерах з капремонту транспортних розв’язок на дорогах державного значення М-07 «Київ – Ковель – Ягодин (на м.Люблін)», де економія склала 17%, Н-03 «Житомир - Чернівці» економія склала 18%.

Антикризові закупівлі — за винятковими правилами

На об’єктах поточного ремонту, зокрема облаштування зон пішохідних переходів засобами підвищеної видимості на дорогах державного значення М-21 «Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський (через м. Вінниця)», де економія склала 31% та Н-03 «Житомир – Чернівці)», де економія склала 26%.

Підтверджена економія склала орієнтовно 46 млн грн. Владислав Криклій нагадав, що цьогоріч на будівництво безпечної інфраструктури та запровадження нових стандартів з безпеки руху передбачено 3,1 млрд грн. З них 1,4 млрд кошти Державної програми підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні на період до 2020 року для облаштування пішохідних переходів, транспортних розв’язок та інших об’єктів.

НЕ ПРОПУСТІТЬ: типова тендерна документація

Завдання зниження аварійності на 30% – ключова ціль Міністерства інфраструктури, передбачене програмою діяльністю Уряду.

За матеріалами з Урядового порталу

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Планування закупівлі електричної енергії в бюджетних установах

Закон про ринок електроенергії закладає правові передумови щодо закупівлі замовниками електричної енергії на конкурентних засадах. Про роботу замовника та планування закупівлі електроенергії – у даному огляді.
39690

Чи можливі централізовані закупівлі за рішенням територіальної громади

Придбання територіальними громадами різноманітних товарів, робіт і послуг потребує дотримання встановлених державою правових та економічних норм. Експерт допоможе в них розібратися.
2456

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді