Запис у трудовій книжці: як виконується

Записи про найменування роботи, професії або посади, на яку прийнятий працівник, виконуються відповідно до «Класифікатора професій», та відповідно до пункту 2.14 Інструкції про порядок ведення трудових книжок.

Календар бухгалтера на ГРУДЕНЬ

У трудовій своєчасно не змінили прізвище: дії роботодавця

Відтак, керівники підприємств, оформляючи кадрову документацію (трудові книжки, накази, штатні розписи тощо), мають записувати назви посад (професій) відповідно до Класифікатора професій.

Також при формуванні Звіту про суми нарахованої зарплати застрахованих осіб та суми нарахованого ЄСВ професійні назви робіт мають відповідати Класифікатору професій.

За матеріалами Держпраці

Запис у трудовій книжці: як виконується
Людмила Кравченкокерівник експертної групи Експертус Головбух
Рано чи пізно у вашій установі з’являться ревізори. Перевірка інвентаризації — чи не найулюбленіша їхня тема. Розкрию вам секрети, як ревізори виявляють порушення та за яких умов інвентаризацію, яку проводять установи щороку, визнають неякісною.

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Штатний розпис 2024

Окремі форми штатного розпису змінили, кого це стосується, яку форму штатного розпису обрати та як заповнити розглянемо далі у публікації.
152478

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді