Держаудитори штрафують за порушення процедури закупівель

Фахівці Держаудитслужби в областях активно проводять моніторинг процедур закупівель товарів, робіт та послуг, та притягують до відповідальності порушників.

Закупівлі в умовах кризи. Дистанційне навчання

Держаудитори штрафують за порушення процедури закупівель

Так, фахівці Управління Західного офісу Держаудитслужби в Хмельницькій області протягом січня – травня 2020 року провели моніторинг 151 процедури закупівель товарів, робіт та послуг загальною вартістю майже 263 млн грн.

За результатами таких заходів державного фінансового контролю відмінено торги у 45 випадках на суму понад 137 млн грн та розірвано 40 вже укладених договорів на суму понад 56 млн грн.

8 практичних порад, як скласти тендерну документацію

Аудитори Чернігівщини впродовж січня – травня 2020 року забезпечили усунення порушень, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, на загальну суму 17,8 млн грн.

Завдяки належному реагуванню об’єктів контролю на рекомендації державних аудиторів відшкодовано втрат, допущених через неефективні управлінські дії та рішення, на суму 2,2 млн грн, а також попереджено 2,7 млн грн таких втрат.

Антикризові закупівлі — за винятковими правилами

Правоохоронним органам передано матеріали 13 заходів державного фінансового контролю, за результатами розгляду яких розпочато 10 досудових розслідувань та вручено 1 письмове повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

За допущені фінансові порушення 55 посадових осіб перевірених об’єктів притягнуто до адміністративної відповідальності, 23 осіб – до дисциплінарної та матеріальної відповідальності.

За матеріалами з Урядового порталу

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Індикатори ризиків - алгоритм при моніторингу закупівель

Моніторинг закупівлі може початися внаслідок спрацювання ризик-індикаторів, які визначаються системою в автоматичному режимі на основі закладених алгоритмів. Індикатори ризиків допомагають Держаудитслужбі відібрати ті процедури закупівлі, у яких замовники припустилися порушення або ж потенційно можуть це зробити. Далі — такі процедури досліджують аудитори під час моніторингу закупівель та приймають остаточне рішення.
5547

Моніторинг державних закупівель: приклади висновків ревізорів

До вашої уваги приклади висновків аудиторів, коли тендерна документація не відповідає вимогам Закону; супровідні документи містять помилки; процедура закупівлі вибрана неправомірно. Аналізуйте і не повторюйте порушень
1881

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді