ДПС оновила план-графік перевірок юросіб на 2020 рік

Станом на 22.06.2020 р. оновлено перші два розділи щодо перевірок юросіб. Згідно з оновленими даними, у 2020 році податківці планують провести 3760 податкових перевірок.

Календар бухгалтера на ЧЕРВЕНЬ

ДПС оновила план-графік перевірок юросіб на 2020 рік

ДПСУ оприлюднила на своєму вебсайті оновлений (станом на 22.06.2020 р.) План-графік проведення документальних планових перевірок платників податків на 2020 рік. Наразі зміни торкнулися лише перших двох розділів:

  • Розділу І «Документальні планові перевірки платників податків - юридичних осіб»;
  • Розділу ІІ «Документальні планові перевірки фінансових установ, постійних представництв та представництв нерезидентів».

Згідно з оновленими даними, у 2020 році податківці планують провести 3760 податкових перевірок. Це на 382 перевірки менше, ніж у плані-графіку з оновленням за березень.

За Законом №466 у зв'язку з карантином внесення змін до плану-графіка проведення документальних планових перевірок на поточний рік допускається не частіше одного разу в першому та одного разу в другому кварталі такого року, крім випадків коли зміни пов'язані із змінами найменування платника податків, що вже був включений до плану-графіка, та/або виправлення технічних помилок.

Документальна перевірка платника податків, який був включений до плану-графіка проведення документальних планових перевірок на поточний рік внаслідок внесення змін у такому році (інших ніж зміни найменування платника податків, що вже був включений до плану-графіка, та/або виправлення технічних помилок), може бути розпочата:

  • не раніше 1 липня поточного року в разі внесення змін у першому кварталі такого року;
  • і не раніше 1 жовтня поточного року в разі внесення змін до плану-графіка у другому кварталі такого року.

За матеріалами з сайту ДПС

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Перевірка в органах місцевого самоврядування

Стаття присвячена питанням видів державного контролю за фінансово-господарською діяльністю органів місцевого самоврядування. Дізнаєтеся також як ревізори готуються до ревізії та отримаєте поради як підготуватися до зустрічі з ревізорами і на які моменти господарської діяльності звернути увагу.
8914

Неоформлення трудових відносин: розмір штрафів

Перевірки Держпраці та острахи бухгалтера та керівника в першу чергу пов’язані зі значними фінансовими штрафами. І навіть якщо все ніби гаразд і неоформлених працівників в установі немає, – ризик заробити штраф за неоформлення трудових відносин за наявності цивільно-правових договорів існує. Які вони штрафи нинішні?
20350

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді