АМКУ штрафував підприємства на відкритих дорожніх торгах Львівщини

Західне міжобласне тервідділення Антимонопольного комітету України оприлюднило рішення, яким оштрафувало приватних підприємців за змову на чотирьох тендерах з ремонту доріг у Львівській області.

5 факторів розрахунку очікуваної вартості

АМКУ штрафував підприємства на відкритих дорожніх торгах Львівщини

Сумарно вони мають сплатити 544 тисяч гривень штрафу, та отримають трирічну заборону на участь у відкритих торгах.

НЕ ПРОПУСТІТЬ: типова тендерна документація

Ознаки змови виявили експерти «Центру громадського моніторингу та досліджень» ще у липні 2019 року. Зокрема стало відомо, що учасники подали на торги однакові довідки, завантажені в однаковому порядку. Крім того, у документах обидві компанії зазначили одного і того ж працівника.

Антимонопольний комітет підтвердив усі вищезгадані докази пов’язаності.

За матеріалами з сайту Dozorro

Вебінарний марафон до Дня бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Індикатори ризиків - алгоритм при моніторингу закупівель

Моніторинг закупівлі може початися внаслідок спрацювання ризик-індикаторів, які визначаються системою в автоматичному режимі на основі закладених алгоритмів. Індикатори ризиків допомагають Держаудитслужбі відібрати ті процедури закупівлі, у яких замовники припустилися порушення або ж потенційно можуть це зробити. Далі — такі процедури досліджують аудитори під час моніторингу закупівель та приймають остаточне рішення.
5339

Моніторинг державних закупівель: приклади висновків ревізорів

До вашої уваги приклади висновків аудиторів, коли тендерна документація не відповідає вимогам Закону; супровідні документи містять помилки; процедура закупівлі вибрана неправомірно. Аналізуйте і не повторюйте порушень
1792

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді