Повідомлення про істотну зміну умов праці: як відбувається

Механізм, форму повідомлення про зміну істотних умов праці та форму погодження працівника чи його відмови продовжувати роботу в нових умовах законодавство про працю не передбачає.

Як узгодити штатний розпис із оновленим Класифікатором професій: 6 таблиць

Повідомлення про істотну зміну умов праці: як відбувається

У зв’язку з цим окремі працівники можуть не погоджуватись перейти на нову роботу чи відмовляти підписати повідомлення.

Якщо ж виник трудовий спір, роботодавець повинен мати докази про вчасне повідомлення працівника або про відмову працівника продовжувати роботу на нових умовах.

Доказами можуть бути:

  • письмове повідомлення працівника про заплановані зміни з підписом останнього про ознайомлення, а також письмова заява працівника, що він відмовляється продовжувати роботу у зв’язку із зміною істотних умов праці або, навпаки, згоден продовжувати роботу в нових умовах;
  • відповідний акт довільної форми, ким засвідчено факт відмови працівника підписати повідомлення.

    Щодо працівників, які перебувають у відпустці чи у відрядженні, пропонується направити рекомендовані листи із повідомленнями про вручення.

    За матеріалами Держпраці

    УВАГА!

    Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

    тест для бухгалтерів

    Статті за темою

    Усі статті за темою

    Штатний розпис 2024

    Окремі форми штатного розпису змінили, кого це стосується, яку форму штатного розпису обрати та як заповнити розглянемо далі у публікації.
    150575

    Гарячі запитання

    Усі питання і відповіді