Встигніть скачати готовий зразок трудового договору

Карантин майже на фінішній прямій. Дистанційну роботу як легальний спосіб успішного функціонування установи можна використовувати й надалі.

Але є обов′язкова умова — укласти письмовий трудовий договір. Як це правильно зробити, а також як оплатити і табелювати роботу дистанційних працівників — підказав експерт. Скачайте зразок сьогодні — позбудьтеся клопоту на майбутнє.

Зразок договору на дистанційну роботу СКАЧАТИ

Наразі дистанційну роботу регулює стаття 60 КЗпП, тому норми Положення № 275 не застосовуйте.

Це хороша новина для роботодавців, адже до змін у КЗпП надомну роботу можна було запровадити тільки для осіб, які мають необхідні житлово-побутові умови. Щоб обстежити житлово-побутові умови, роботодавець створював комісію за участю представників профспілки, а за потреби — й представників санітарного та пожежного нагляду (п. 10 Положення № 275).

Нині законодавство дає працівникові право на свій розсуд обирати місце, щоб виконувати роботу, і не містить особливих вимог до нього (роз’яснення Держпраці від 07.04.2020, оприлюднене на офіційному сайті служби).

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Штатний розпис 2024

Окремі форми штатного розпису змінили, кого це стосується, яку форму штатного розпису обрати та як заповнити розглянемо далі у публікації.
151987

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді