Реформа системи оплати праці держслужбовців: що нового?

Уряд до закінчення цього року має затвердити:

Пошук по Класифікатору професій

  • класифікацію посад державної служби (каталогу типових посад державної служби в держорганах, групування посад з урахуванням функціональної спрямованості, мети та цінності кожної з типових посад);
  • методологію оцінки цінності посади державної служби в держорганах (критеріїв віднесення існуючих посад державної служби до типових посад);
  • порядок формування фонду оплати праці у держорганах (встановлення єдиних підходів до планування і розподілу видатків на оплату праці на основі фактичної чисельності з урахуванням складових заробітної плати).

Також мають за мету впровадити експериментальний проєкт класифікації посад державної служби в НАДС, Секретаріаті КМУ, Мінфіні та Мінцифри.

Із розпорядження КМУ «Про схвалення Концепції реформування системи оплати праці державних службовців та затвердження плану заходів з її реалізації» від 27.05.2020 № 622-р

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Електронна декларація – заповнення

Антикорупційне декларування з початком кожного нового року поновлюється, є ще повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, тож публікуємо детальну інструкцію з заповнення декларції. Експерт пояснює, що і в якому розділі слід зазначати.
66366

Повідомлення про суттєві зміни в майновому стані: хто, коли, як

Держорган НАЗК вимагає електронного декларування статків і подачі повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, аби запобігти корупції. Хто зобов’язаний подавати це повідомлення, за яких умов і коли?
7261

Дистанційна робота в держорганах, ОМС, бюджетних установах

Держслужбовці та працівники держорганів, ОМС, бюджетних установ мають право працювати дистанційно за умови наявності організаційних і технічних можливостей для виконання посадових обов’язків. Розглянемо чим потрібно керуватись та що зробити для впровадження дистанційної роботи.
17717

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді