Збільшено штрафи за ігнорування вимог нардепів України і Рахункової палати

Вимоги народного депутата України і Рахункової палати не ігноруйте

Для посадових осіб держорганів, ОМС, установ в рази підвищити штрафи:

  • за порушення строку надання відповіді на звернення/запит народного депутата України, ненадання, надання неправдивої або неповної інформації на це звернення/запит;
  • невиконання законних вимог Рахункової палати, члена Рахункової палати, створення перешкод у їх роботі під час виконання ними своїх повноважень, надання неправдивої або неповної інформації або ненадання інформації у строк, встановлений законом.

Штраф, пов’язаний зі зверненням народного депутата України, зріс з 10-25 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (нмдг) до 350-500 нмдг. Штраф, пов’язаний з запитом народного депутата України, зріс з 100-200 нмдг до 500-800 нмдг. А от штраф, пов’язаний із вимогами Рахункової палати, зріс зі 100-250 нмдг до 200-350 нмдг. Такі штрафи лиш за перше порушення, вчинене протягом календарного року. Якщо порушення вчинено повторно — штрафи ще вищі.

Із Закону України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за невиконання законних вимог та перешкоджання діяльності народного депутата України, Рахункової палати, члена Рахункової палати, депутата місцевої ради» від 05.06.2020 № 685-IX

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Перевірка в органах місцевого самоврядування

Стаття присвячена питанням видів державного контролю за фінансово-господарською діяльністю органів місцевого самоврядування. Дізнаєтеся також як ревізори готуються до ревізії та отримаєте поради як підготуватися до зустрічі з ревізорами і на які моменти господарської діяльності звернути увагу.
8642

Неоформлення трудових відносин: розмір штрафів

Перевірки Держпраці та острахи бухгалтера та керівника в першу чергу пов’язані зі значними фінансовими штрафами. І навіть якщо все ніби гаразд і неоформлених працівників в установі немає, – ризик заробити штраф за неоформлення трудових відносин за наявності цивільно-правових договорів існує. Які вони штрафи нинішні?
19100

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді