Допомога по частковому безробіттю: діють нові правила надання

Законом №591, який набув чинності 29 травня 2020 року, внесені зміни, які дають можливість скористатися допомогою по частковому безробіттю практично всім підприємствам, які зупинили/скоротили діяльність через карантин.

Календар бухгалтера з оплати праці на червень 2020

Допомога по частковому безробіттю: діють нові правила надання

Зокрема:

  • допомогу по частковому безробіттю звільнили від оподаткування ПДФО та ВЗ;
  • надано можливість отримувати допомогу по частковому безробіттю не тільки працівникам, а й ФОПам;
  • збільшено термін для звернення за отриманням допомоги по частковому безробіттю з 30 календарних днів з моменту зупинення (скорочення) діяльності до 90 календарних днів.

Держпраці пропонує роботодавцям скористатися можливістю підтримати свою діяльність у період карантину та зберегти робочі місця для працівників.

За матеріалами з сайту Держпраці

Допомога по частковому безробіттю: діють нові правила надання
Форма № 1ДФ: стара форма з новими вимогами до заповненняПРОГРАМА: ►Які нові ознаки доходу з'явилися і коли їх застосовувати ►Які виправляти помилки ►На що звертають увагу податківці у нових роз'ясненнях ► Скільки зараз "коштують" підприємству помилки бухгалтера
Кількість місць обмежена! Устигніть зареєструватися!

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13833

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14868

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді