Прокуратура вимагає скасувати договір на будівництво Великої Окружної дороги

Прокуратура Києва повідомила про вжиття заходів попередження безпідставної розтрати 354 мільйонів гривень бюджетних коштів на будівництві Великої Окружної дороги. Йдеться про "факт порушення державних інтересів" при здійсненні публічної закупівлі в системі ProZorro.

Закупівлі в умовах кризи. Дистанційне навчання

Прокуратура вимагає скасувати договір на будівництво Великої Окружної дороги

Правоохоронцями встановлено, що у квітні 2020 року комунальним підприємством «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд міста Києва» здійснювалася закупівля послуг з виконання додаткових робіт з будівництва відрізку Великої Окружної дороги протяжністю 1,8 км на загальну суму 354,2 мільйонів гривень.

НЕ ПРОПУСТІТЬ: типова тендерна документація

При цьому комунальним підприємством було безпідставно застосовано переговорну процедуру закупівлі та укладено з підрядниками договір на виконання цих робіт за бюджетні кошти. Таким чином, державні закупівлі були проведені на безконкурентній основі та без можливої економії.

Прокуратура міста звернулась до суду з позовом про визнання незаконним, скасування рішення тендерного комітету та визнання недійсним укладеного договору.

За матеріалами з сайту Dozorro

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Індикатори ризиків - алгоритм при моніторингу закупівель

Моніторинг закупівлі може початися внаслідок спрацювання ризик-індикаторів, які визначаються системою в автоматичному режимі на основі закладених алгоритмів. Індикатори ризиків допомагають Держаудитслужбі відібрати ті процедури закупівлі, у яких замовники припустилися порушення або ж потенційно можуть це зробити. Далі — такі процедури досліджують аудитори під час моніторингу закупівель та приймають остаточне рішення.
5586

Моніторинг державних закупівель: приклади висновків ревізорів

До вашої уваги приклади висновків аудиторів, коли тендерна документація не відповідає вимогам Закону; супровідні документи містять помилки; процедура закупівлі вибрана неправомірно. Аналізуйте і не повторюйте порушень
1900

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді