МОН: як відновити втрачений документ про профосвіту

Особи, які втратили документ про професійну освіту або додаток до нього, можуть відновити документи, звернувшись до закладу, який їх видав, із відповідною заявою.

Організація роботи бухгалтерської служби - ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ на семінар

МОН: як відновити втрачений документ про профосвіту

Таке роз'яснення надає директорат профосвіти МОН 8 липня 2020 року, у відповідь на численні звернення громадян.

Якщо профтех припинив свою діяльність - заяву потрібно адресувати до його правонаступника. Інформацію про правонаступника профтеху можна дізнатися в місцевому управлінні освіти.

У заяві про виготовлення дубліката документа про професійну освіту потрібно зазначити:

  • прізвище, ім’я та по батькові людини, на ім’я якої видано документ;
  • місце проживання особи, на ім’я якої видано документ;
  • телефон особи, на ім’я якої видано документ (за наявності);
  • назву закладу освіти та рік його закінчення;
  • назву документа, який втрачено/пошкоджено;
  • причини втрати або пошкодження;
  • інші відомості, які заявник вважає суттєвими для отримання дубліката.

Карантинні ускладнення на зарплату: чи виплачувати надбавку вчителям

Дублікат документа замовляється через Єдину державну електронну базу з питань освіти (ЄДЕБО). У дублікаті буде відображено назву закладу на момент його закінчення випускником, печатку, посаду, підпис, прізвище та ініціали керівника закладу освіти, який його видав. У верхньому правому куті також проставляється відмітка “Дублікат”.

Якщо інформації про документ немає в ЄДЕБО, то заклад профосвіти може замовити дублікат, використовуючи інші відомості, наприклад, виписку з архіву. В іншому випадку особі потрібно звернутися до суду для встановлення юридичного факту здобуття відповідної освіти.

За матеріалами з Урядового порталу

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Звіт ЄСВ: зразок заповнення та бланк

Звіт ЄСВ – так до сих пір часто називають Податковий розрахунок, що містить дані не лише про ЄСВ, але й про ПДФО та військовий збір. До вашої уваги склад Звіту ЄСВ і приклади заповнення окремих його додатків. На що слід звернути увагу, аби не помилитися?
145839

Як скласти акт приймання-передачі товару

Акт приймання-передачі товару – це документ, який складається у довільній формі та посвідчує факт передачі товару від постачальника до покупця, у т.ому числі й постачання товару. Підкажемо, коли усе таки потрібно складати саме його і як це зробити правильно.
54687

Мінімальна зарплата 2025

Мінімальна зарплата 2025 встановлена у законопроекті № 12000 «Про Державний бюджет України на 2025 рік». Розмір МЗП з 1 січня 2025 року остаточно буде затверджено у держбюджеті.
3293

Призупинення дії трудового договору: що в Податковому розрахунку

З консультації дізнаєтеся, чи зазначати в Додатку Д5 реквізити наказу про призупинення дії трудового договору, як заповнити при цьому Додатки Д1 та 4ДФ, а також, як бути з ЄСВ з мінімальної бази
15988

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді