ДПС попереджає: штрафи за помилки у формі 1ДФ збільшено вдвічі!

Читайте про перелік нових розмірів штрафів та особливості їх застосування.

У пункті 119.1 сттатті 119 Кодексу в новій редакції зазначено, що за:

  • неподання,
  • подання з порушенням встановлених строків,
  • подання не в повному обсязі,
  • з недостовірними відомостями або з помилками податкової звітності про суми доходів, нарахованих (сплачених) на користь платника податків, суми утриманого з них податку, а також суми, нараховані (виплачені) фізичним особам за товари (роботи, послуги)

якщо такі недостовірні відомості або помилки призвели до зменшення або збільшення податкових зобов'язань платника податку або до зміни платника податку ПЕРЕДБАЧЕНО накладення штрафу в розмірі 1020 гривень.

АЛЕ! Якщо протягом року вже було застосовано штраф за таке саме порушення, то штраф зростає до 2040 грн.

Передбачені штрафи не застосовуються у випадках, якщо недостовірності, виникли у зв'язку з виконанням податковим агентом вимог пункту 169.4 статті 169 цього Кодексу та були виправлені відповідно до вимог статті 50 цього Кодексу.

Також нагадуємо, що на період карантину податківцям заборонено робити перевірки та накладати штрафи.

ДПС попереджає: штрафи за помилки у формі 1ДФ збільшено вдвічі!
Форма № 1ДФ: стара форма з новими вимогами до заповненняПРОГРАМА: ►Які нові ознаки доходу з'явилися і коли їх застосовувати ►Які виправляти помилки ►На що звертають увагу податківці у нових роз'ясненнях ► Скільки зараз "коштують" підприємству помилки бухгалтера
Кількість місць обмежена! Устигніть зареєструватися!

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47489

Податковий розрахунок з ПДФО, ВЗ та ЄСВ

Зарплатний звіт – це об’єднаний звіт з ЄСВ, ПДФО та військового збору. У даній консультації приділимо більше уваги загальним питанням, заповненню основної частини звіту та тих додатків, які стосуються ЄСВ. Також тут можна скачати бланк звіту, його додатків та зразки їх заповнення.
85208

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді