Чи впливає скрутний фінстан установи на строки проведення атестації робочих місць за умовами праці

Календар бухгалтера з оплати праці на ЛИПЕНЬ 2020

Атестацію робочих місць за умовами праці проводить атестаційна комісія, склад і повноваження якої визначають наказом по підприємству, організації, в строки, передбачені колективним договором. Але не рідше ніж один раз на п’ять років.

Чи впливає скрутний фінстан установи на строки проведення атестації робочих місць за умовами праці

Держпраці наголошує, що скасовано наказ Мінпраці та соцполітики від 21.08.2000 № 205, який в окремих випадках за скрутного фінансово-економічного стану, що склався на підприємстві з незалежних від нього причин, дозволяв використовувати для проведення атестації робочих місць результати попередньої атестації.

Отже, атестація робочих місць за умовами праці має проводитися відповідно до вимог чинного законодавства незалежно від фінансового стану підприємства. А саме, не рідше одного разу на п’ять років, як це передбачено Порядком проведення атестації робочих місць за умовами праці, затвердженого постановою КМУ від 01.08.92 № 442.

За інформацією Держпраці у Миколаївській області

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13853

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14896

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді