Склад госпітальної ради потрібно оновити

Уряд вніс зміни до постанови «Деякі питання створення госпітальних округів» від 27.11.2019 № 1074. Зокрема внесено зміни до складу госпітальної ради. Так, до її складу входять представники держорганів, ОМС, підприємств, установ, організацій, у т. ч. представники:

  • обласної, Київської чи Севастопольської міської держадміністрації, Ради міністрів АР Крим — не менше трьох осіб;
  • обласної, Київської чи Севастопольської міської ради, Верховної Ради АР Крим — не менше двох осіб;
  • закладів охорони здоров’я або фізичних осіб — підприємців, які зареєстровані в установленому законом порядку та одержали ліцензію на право провадження господарської діяльності з медичної практики, що надають первинну медичну допомогу, — не менше двох осіб;
  • закладів охорони здоров’я, що надають вторинну (спеціалізовану) та/або третинну (високоспеціалізовану) медичну допомогу, — не менше п’яти осіб;
  • закладів громадського здоров’я — одна особа або більше;
  • закладів охорони здоров’я, що надають екстрену медичну допомогу, — одна особа або більше;
  • професійних спілок працівників охорони здоров’я — одна особа або більше;
  • громадськості (громадських об’єднань, які представляють інтереси пацієнтів, та/або інших громадських об’єднань) — не менше двох осіб.

Склад госпітальної ради потрібно оновити

Представником закладу охорони здоров’я у госпітальній раді може виступати його керівник, заступник або для закладів охорони здоров’я комунальної форми власності — особа, уповноважена власником (уповноваженим органом управління) закладу охорони здоров’я.

Склад госпітальної ради визначається або змінюється обласною, Київською чи Севастопольською міською держадміністрацією, Радою міністрів АР Крим з урахуванням положень цього пункту.

Склад госпітальної ради не може перевищувати 21 особу.

Типове положення про госпітальну раду затверджуватиме МОЗ.

Із постанови КМУ «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 27 листопада 2019 р. № 1074» від 19.06.2020 № 589

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Доплати бюджетникам – 2024

Посадові оклади в бюджетних установах нині не великі. Однак збільшують заробіток працівників інші виплати, як-то доплати, надбавки, премії. У цьому огляді – про стимулюючі доплати і надбавки в бюджетних установах 2024.
40101

Військовий збір 2024 – зміни з 01 жовтня

Мета військового збору випливає з самої назви – збільшити фінансування видатків на оборону України, у т.ч. фінансування ЗСУ. Військовий збір існує з 2014 року, але з 01 жовтня 2024 року відбудеться його збільшення. Про ставки військового збору, об’єкт оподаткування, правила сплати та декларування у бюджетників – у цьому огляді.
8011

Транспортний податок 2024: ставка, облік, декларація

Транспортний податок у 2024 році: дивиться перелік легкових автомобілів, які підлягають оподаткуванню. Коли, скільки та за які автомобілі потрібно сплачувати транспортний податок 2024 – у статті.
14563

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді