Первинка в е-формі: що є датою нарахування ПДВ

При веденні первинної документації в електронній формі датою нарахування ПДВ слід вважати дату складання е-документу, а не дату накладання КЕП.

Бланк розрахунку коригування податкової накладной СКАЧАТИ

Первинка в е-формі: що є датою нарахування ПДВ

Первинні документи, складені в електронній формі, застосовуються у бухгалтерському обліку за умови дотримання вимог законодавства про електронні документи та електронний документообіг (пункт 2 статті 9 Закону №996).

Згідно з пунктами 201.1 та 201.10 статті 201 Кодексу при здійсненні операцій з постачання товарів/послуг на дату виникнення податкових зобов'язань платник податку зобов'язаний скласти податкову накладну в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації.

⚡️ УВАГА!!! Знижка на передплату «Головбух: Бюджет» до 40%!

Так як електронний документ не передбачає вказану дату підписання документу, платнику податків слід використовувати дату складання такого документа (в паперовій чи електронній формі), оскільки даний реквізит визначений Законом №966 як обов'язковий для первинного документа.

Отже, при здійсненні постачальником операції з постачання послуг, які оформлялись первинним документом, складеним в електронній формі, датою виникнення податкових зобов'язань з ПДВ та відповідно складання податкової накладної буде вважатися дата складання такого первинного документа, незалежно від дати накладання електронних підписів.

За матеріалами з сайту ОПП ДФС

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47620

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді