Штраф за перешкоду інспекції: суд підтримав Держпраці

Накладений у розмірі 12,5 тис грн штраф за перешкоду інспекційному відвідуванню підприємства визнано судом правомірним.

План перевірок Держпраці на 2020 рік ⋙ СКАЧАТИ

Штраф за перешкоду інспекції: суд підтримав Держпраці

Інспекторами праці ГУ Держпраці у Луганській області в грудні 2019 р. було встановлено факт створення перешкод у проведенні інспекційного відвідування з питання додержання законодавства про працю в частині оплати праці, надання часу для відпочинку та норми тривалості робочого часу Приватного акціонерного товариства у Луганської області.

За цим фактом на підставі ст. 265 КЗпП керівником ГУ Держпраці винесено постанову про накладення штрафу у розмірі 12519 гривень. Не погодившись з таким рішенням, суб’єкт господарювання звернувся до суду. Суди першої та апеляційної інстанції у задоволенні позовних вимог Приватного акціонерного товариства відмовили.

Таким чином, суди першої та апеляційної інстанцій підтримали позицію Головного управління і визнали дії його посадових осіб, як під час проведення інспекційного відвідування, так і при накладенні фінансових санкцій такими, що відповідають вимогам чинного законодавства.

За матеріалами з сайту Держпраці

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13836

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14873

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді