Порушення обмежень щодо сумісництва: яка відповідальність

ДПС інформує, що статтею 172-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачена відповідальність за порушення обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності.

Скачати зразок трудового договору на дистанційну роботу

Порушення обмежень щодо сумісництва: яка відповідальність

Порушення особою встановлених законом обмежень щодо зайняття іншою оплачуваною або підприємницькою діяльністю, тягне за собою накладення штрафу від 300 до 500 НМДГ з конфіскацією отриманого доходу.

Виключенням є:

  • викладацька діяльність,
  • наукова та творча діяльність,
  • медична діяльність,
  • суддівська практика,
  • інструкторська практика зі спорту.

Штраф від 300 до 500 НМДГ накладається в разі порушення особою встановлених законом обмежень щодо входження до складу:

  • правління,
  • інших виконавчих чи контрольних органів,
  • наглядової ради,
  • ревізійній комісії тощо.

Повторні дії за такі ж порушення, тягнуть за собою накладення штрафу від 500 до 800 НМДГ з конфіскацією отриманого доходу чи винагороди та з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю строком на один рік.

ДПС звертає увагу, що суб’єктом правопорушень у цій статті є особи, зазначені у пункті 1 частини першої статті 3 Закону "Про запобігання корупції".

За матеріалами ДПС

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Доплата до мінімальної заробітної плати 2024

Зарплата вийшла менша від мінімалки – у більшості випадків необхідно її «дотягувати» шляхом доплати до мінімальної заробітної плати. Однак не все так просто, адже є надурочні, нічні, різні доплати і надбавки, лікарняні та відпускні. Як з цим розібратися – у консультації.
111551

Сумісники у Розрахунку з ПДФО та ЄСВ

Уклали трудовий договір із сумісником: за якими правилами відобразити в Додатках Д5 та Д1, коли донараховувати ЄСВ до мінімальної бази, як показати нараховані доходи в Додатку Д4/4ДФ до Розрахунку.
66353

Е-лікарняний за сумісництвом 2024 на прикладах

Робота за сумісництвом – працівник має виконувати таку роботу у вільний від основної роботи час. Як обчислити е-лікарняні суміснику з урахуванням змін, які сталися з 01 січня 2024 року, – у даній консультації.
97596

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді