Із НБ(с)БОДС 121 вилучать критерій віднесення предметів до МНМА

Hello, IBAN! Як жити за новим стандартом

Мінфін прибрав із НП(с)БОДС 121 «Основні засоби» вимогу, що суб’єкти державного сектору зараховують до малоцінних необоротних матеріальних активів (МНМА) предмети:

  • вартістю (без ПДВ), що не перевищує 6000 грн;
  • строк використання яких перевищує один рік.

Із НБ(с)БОДС 121 вилучать критерій віднесення предметів до МНМА

Така зміна набере чинності 01.01.2021.

Нагадаємо, критерії віднесення предметів до МНМА прописані у Методичних рекомендаціях з бухгалтерського обліку основних засобів суб’єктів державного сектору, затверджених наказом Мінфіну від 23.01.2015 № 11.

Із наказу Мінфіну «Про внесення зміни до Національного положення (стандарту) бухгалтерського обліку в державному секторі 121 «Основні засоби» від 20.07.2020 № 432

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

опитування бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Списання кредиторської заборгованості бюджетних установ

Кредиторська заборгованість – не завжди показник прогалин у діяльності установи. Інколи складається так, що віддавати борг просто нікому й він продовжує «висіти» на балансі. Як правильно провести списання кредиторської заборгованості? Відповідаємо.
15420

Коди економічної класифікації видатків бюджету: інструкція застосування

Мінфін регулярно оновлює інструкцію зі застосування КЕКВ. Це зумовлює проблеми в установах, адже вони планують видатки у кошторисах за старими КЕКВ, а проводити їх потрібно вже за новими. Актуальні коди економічної класифікації видатків бюджетних установ 2024 року та їх застосування – у цьому огляді.
330558

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді