Врахуйте, медпрацівників залучатимуть до проведення спортивних змагань

До проведення фізкультурно-оздоровчих заходів та спортивних змагань різного рівня в обов’язковому порядку залучатимуть медпрацівників. Їх чисельність визначають організатори цих заходів з урахуванням вимог відповідних міжнародних спортивних федерацій, правил спортивних змагань з виду спорту, специфіки цього виду спорту та регламентних документів, що регулюють проведення відповідного заходу.

Медпрацівників залучатимуть до проведення спортивних змагань

Організатори фізкультурно-оздоровчих та/або спортивних заходів залучатимуть медпрацівників на підставі цивільно-правових договорів згідно з Положенням про порядок організації і проведення офіційних спортивних змагань і навчально-тренувальних зборів та порядок матеріального забезпечення їх учасників, затвердженим наказом Мінмолодьспорту від 09.02.2018 № 617.

Також Мінмолодьспорту та МОЗ визначили умови залучення бригад екстреної (швидкої) медичної допомоги.

Отже, при проведенні фізкультурно-оздоровчих та/або спортивних заходів потрібно спланувати суму коштів, необхідну для залучення медпрацівників чи бригад екстреної (швидкої) медичної допомоги.

Із наказу Мінмолодьспорту, МОЗ «Про медичне забезпечення проведення фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів» від 15.07.2020 № 603/1608, набрав чинності 14.08.2020

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13859

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14907

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді