Заклади освіти: чи звільняються від оподаткування ПДВ дитячі спортивні абонементи

Державна податкові служба надала ІПК за зверненням щодо звільнення від оподаткування ПДВ операцій з продажу дитячих абонементів з плавання та відвідування тренажерної зали у закладах освіти.

Оновлений довідник програмної класифікації для використання у 2020 році

Заклади освіти: чи звільняються від оподаткування ПДВ дитячі спортивні абонементи

Керуючись статтею 52 розділу II Податкового Кодексу, ДПС повідомляє наступне.

Підпунктом 197.1.2 пункту 197.1 статті 197 розділу V Кодексу встановлено, що звільняються від оподаткування операції з постачання послуг із здобуття вищої, середньої, професійно-технічної та дошкільної освіти навчальними закладами, у тому числі навчання аспірантів і докторантів, навчальними закладами, що мають ліцензію на постачання таких послуг, а також послуг з виховання та навчання дітей у будинках культури, дитячих музичних, художніх, спортивних школах і клубах, школах мистецтв та послуг з проживання учнів або студентів у гуртожитках.

-40% на вартість навчання Експрес-курс для керівників та фахівців бухгалтерської служби

Як визначено Законом N 2145, закладом освіти є юридична особа публічного чи приватного права, основним видом діяльності якої є освітня діяльність (пункт 6 частини першої статті 1 Закону N 2145).

Згідно з частиною першою статті 22 Закону N 2145 освітня діяльність вважається основним видом діяльності, якщо надходження на цей вид діяльності або від цього виду діяльності перевищують половину загальних надходжень цієї юридичної особи.

Карантинні ускладнення на зарплату: чи виплачувати надбавку вчителям

Разом з тим, згідно з частиною четвертою статті 22 Закону N 2145 визначено, що заклад освіти має право здійснювати освітню діяльність одночасно на різних рівнях освіти та за різними видами освіти, утворювати для цього структурні підрозділи.

Враховуючи викладене, якщо Заклад має статус закладу освіти та відповідну ліцензію на постачання послуг, то операції Закладу з організації групових та індивідуальних занять фізичною культурою та спортом на стадіонах, у спортивних залах і плавальних басейнах, на тенісних кортах для дітей, учнів і студентів підлягають звільненні від оподаткування ПДВ.

За матеріалами ІПК ДПСУ від 28.07.2020 р. N 3095/ІПК/99-00-05-06-02-06

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Облік та документальне оформлення передачі комунального майна ОМС

Комунальне майно має особливий правовий статус, знаходиться під управлінням ОМС та може передаватися рішенням місцевої ради на баланс інших комунальних закладів та комунальних підприємств. Як обліковувати таке майно, оформити документально його передачу – у цьому огляді.
24267

Інвентаризація основних засобів: порядок проведення

В бюджетних установах щороку проводиться інвентаризація основних засобів та інших необоротних матеріальних активів (ІНМА) . Вона підтверджує достовірність бухгалтерського обліку і фінзвітності бюджетних установ. Розглянемо, коли і як її проводити.
29586

Акт приймання-передачі транспортного засобу

Коли установа безоплатно отримує чи передає авто, здає його в оренду, відправляє або забирає з ремонту тощо, вона складає акт приймання-передачі транспортного засобу. Форми актів різняться залежно від мети передачі транспортного засобу. Розглянемо, у яких випадках і за якою формою складати ці акти.
54897

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді