Затверджено перелік обладнання для спортзалу школи - проводимо інвентаризацію і закупівлі

UA RU
МОН затвердило типовий перелік обладнання та інвентарю для фізкультурно-спортивних приміщень закладів освіти, які забезпечують здобуття повної загальної середньої освіти (далі — Типовий перелік).

СКАЧАТИ зразок наказу про інвентаризацію

Потребу у необхідній кількості обладнання та інвентарю визначають з урахуванням:

  • кількості фізкультурно-спортивних приміщень (спортивних, гімнастичних, тренажерних залів; басейну);
  • наявного спортивного обладнання;
  • кількості здобувачів освіти, враховуючи їх вікові та фізіологічні особливості;
  • специфіку організації освітнього процесу;
  • реалізації диференційованого та модульного підходів змісту навчальних програм тощо.

Обладнання та інвентар, що поставляються та використовуються в освітньому процесі, повинні мати гігієнічний сертифікат/висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи та технічний паспорт на виріб. Вони мають бути укомплектованими інструкціями з використання та зберігання українською мовою, методичними рекомендаціями щодо застосування в освітньому процесі.

Тож слід провести інвентаризацію цього обладнання та інвентарю на предмет відповідності його Типовому переліку. Ті відділи освіти, які наразі закуповують таке обладнання, мають привести тендерну документацію, умови договорів привести у відповідність з Типовим переліком, а в разі потреби — відмінити торги.

Із наказу МОН «Про затвердження Типового переліку обладнання та інвентарю для фізкультурно-спортивних приміщень закладів освіти, які забезпечують здобуття повної загальної середньої освіти» від 03.07.2020 № 889

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Оренда комунального та державного майна в Україні

Процедура оренди державного та комунального майна 2024 для держорганів, ОМС, бюджетних установ регламентована різними нормативно-правовими актами. Розглянемо чим керуватись при передачі в оренду державного чи комунального майна.
1215

Закупівля послуг з поточного ремонту: які нюанси врахувати

Час від часу у замовника виникає потреба в проведенні поточного ремонту, і для цього він має за законодавством провести закупівлю товарів й послуг. Поточний ремонт як предмет закупівлі належить до послуг, а для закупівлі послуг закупівельне законодавство встановлює свої вимоги. І самому розібратися з ними іноді замовнику не під силу. Допоможемо йому в цьому.
4815

ТОП-3 способи визначення та призначення уповноваженої особи

Закон про публічні закупівлі передбачає три способи призначення уповноваженої особи, яка буде відповідальною за організацію та проведення закупівель в установі. Який спосіб обрати та на що при цьому звернути увагу детальніше в публікації.
4259

Протокол тендерного комітету – зразок

Протокол тендерного комітету – це документ, яким оформлюють рішення, прийняті на засіданні тендерного комітету. З’ясуємо, як правильно його скласти.
35738

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді