Сьогодні стартувала велика інспекційна кампанія Держпраці

Карантин підняв питання нагальної потреби у проведенні інспекційних перевірок підприємств з метою виявлення незадекларованої праці.

Нові нормативні акти у сфері оплати праці

Сьогодні стартувала велика інспекційна кампанія Держпраці

Як повідомляли у Держпраці, інспекційних заходів треба чекати роботодавцям, які мають найвищий ризик застосування незадекларованої праці.

Зокрема, суб’єктам:

  • у яких обсяг наданих послуг (виконаних робіт) не відповідає фактичній чисельності найманих працівників,
  • у яких відбулося зменшення кількості найманих працівників під час карантину та відсутня позитивна динаміка працевлаштування після його пом’якшення,
  • які приховують трудові відносини, замінюючи їх іншими видами цивільних або господарських відносин.

За матеріалами Держпраці

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13839

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14874

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді