Працівниця вийшла з «дитячої» відпустки: як рахувати індексацію

Працівниця приступила до роботи після відпустки без збереження заробітної плати по догляду за дитиною до 6 років. У Держпраці пояснили яким чином визначити «базовий» місяць для проведення індексації зарплати.

Калькулятор індексації зарплати

Працівниця вийшла з «дитячої» відпустки: як рахувати індексацію

Дане питання регулюється п. 10-2 Порядку проведення індексації № 1078.

Для працівників, які використали відпустку для догляду за дитиною до 3 років та відпустку без збереження заробітної плати, обчислення ІСЦ для індексації здійснюється з наступного місяця після підвищення окладу за посадою, яку займає працівник.

За матеріалами Держпраці

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Індексація зарплати 2024

У 2024 році відновлена індексація зарплати. Які правила для нарахування індексації у 2024 році, як індексувати зарплату протягом 2024 року, якщо оклад змінюється та якщо не змінювався – дивиться приклади та пояснення від експерта.
59919

Індексація зарплати в вересні 2022 року

Держстат установив індекс інфляції в липні 2022 року в розмірі 100,7%. Хто з працівників бюджетної сфери матиме право на індексацію заробітної плати у вересні 2022-го та в яких розмірах?
6897

Індексація зарплати в серпні 2022 року

Чи зміниться індексація зарплати в серпні 2022 року? Які категорії працівників отримають право на індексацію зарплати? Яким буде базовий місяць для нарахування індексації в серпні?
10235

Індексація зарплати в липні 2022 року

Чи зміниться індексація зарплати в липні 2022 року? Які категорії працівників отримають право на індексацію зарплати? Яким буде базовий місяць для нарахування індексації в липні?
13627

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді