Мінекономрозвитку підбило підсумки публічних закупівель у 2017 році

Мінекономрозвитку оприлюднило звіт про публічні закупівлі у 2017 році. Загалом замовники оголосили понад 1 млн закупівель з очікуваною вартістю понад 777,7 млрд грн. Майже 99,8% договорів вони уклали з українськими компаніями і близько 0,2% — з іноземними.

Кількість проведених закупівель (надпорогові та допорогові) збільшилася удвічі. Так само, як і очікувана вартість таких закупівель,— з 273 млрд грн в 2016 році до 500 млрд грн.

У закупівлях, що успішно завершились в звітному році, вдалося зекономити майже 27,1 млрд грн (8,2%).

Середня кількість пропозицій становила:

  • у відкритих торгах — 2,7;
  • у відкритих торгах з публікацією англійською мовою — 2,8;
  • у допорогових закупівлях — 2,11.

У 2017 році проведено 17 торгів за процедурою конкурентного діалогу, за їх результатами укладено договорів на загальну на суму близько 1,4 млрд грн.

ЦЗО, закупівлі через яку надають замовнику чимало переваг, за рік успішно провела 13 процедур відкритих торгів на закупівлю паперу офісного для друку, канцелярського приладдя та комп’ютерної техніки. Економія бюджетних коштів становила понад 1 млн грн або майже 13,1% від очікуваної вартості предметів закупівель.

Джерело: Мінекономрозвитку

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Оренда комунального та державного майна в Україні

Процедура оренди державного та комунального майна 2024 для держорганів, ОМС, бюджетних установ регламентована різними нормативно-правовими актами. Розглянемо чим керуватись при передачі в оренду державного чи комунального майна.
1214

Закупівля послуг з поточного ремонту: які нюанси врахувати

Час від часу у замовника виникає потреба в проведенні поточного ремонту, і для цього він має за законодавством провести закупівлю товарів й послуг. Поточний ремонт як предмет закупівлі належить до послуг, а для закупівлі послуг закупівельне законодавство встановлює свої вимоги. І самому розібратися з ними іноді замовнику не під силу. Допоможемо йому в цьому.
4798

ТОП-3 способи визначення та призначення уповноваженої особи

Закон про публічні закупівлі передбачає три способи призначення уповноваженої особи, яка буде відповідальною за організацію та проведення закупівель в установі. Який спосіб обрати та на що при цьому звернути увагу детальніше в публікації.
4242

Протокол тендерного комітету – зразок

Протокол тендерного комітету – це документ, яким оформлюють рішення, прийняті на засіданні тендерного комітету. З’ясуємо, як правильно його скласти.
35721

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді