Підтвердження профзахворювання: за яким порядком відбувається

Встановлення зв’язку захворювання з умовами праці, розслідування причин та облік випадків хронічних профзахворювань проводиться відповідно до Порядку № 337.

Скористайтеся готовими прикладами експерта з питань соціального страхування

Підтвердження профзахворювання: за яким порядком відбувається

Згідно п.101 Порядку профпатологічними ЗОЗ стосовно кожного хворого складається повідомлення за формою П-3.

Протягом 3 робочих днів після встановлення діагнозу воно надсилається керівникові підприємства, територіальному органу Держпраці, робочому органові Фонду, а також профпатологу, який направив хворого на обстеження.

Які медзаклади матимуть підтримку від держави

Після отримання повідомлення керівник Держпраці утворює протягом 3 робочих днів комісію з розслідування.

За результатами розслідування комісія складає акт за формою П-4. Акт є документом, в якому зазначаються основні умови, обставини та причини виникнення хронічного профзахворювання, заходи щодо запобігання його розвитку та забезпечення нормалізації умов праці.

За матеріалами Держпраці

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13858

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14906

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді